Černé dny slavné skupiny. Po frontmanovi zemřel i kytarista Pop Group, složil ikonické hity

Anglická kapela The Pop Group oznámila další smutnou zprávu. Dva měsíce poté, co do hudebního nebe odešel frontman Mark Stewart, zemřel i kytarista John Waddington. Bylo mu 63 let.

„John byl vlivným hudebníkem a nedílnou součástí skupiny, podílel se na některých z jejích nejikoničtějších nahrávek. Jeho energie a přátelství nám budou velmi chybět a jeho nezapomenutelné muzikantství si budeme navždy pamatovat,“ napsala ve středu na Twitteru kapela The Pop Group, informuje web Daily Mail.

Upřímnou soustrast vyjádřili v komentářích pod příspěvkem také fanoušci. „Je to hluboce zarmucující, zvláště po nedávném odchodu Marka Stewarta, odpočívej v pokoji,“ napsal jeden z nich. „Upřímnou soustrast jeho rodině, přátelům, členům kapely a všem, kterých se jeho tvorba dotkla,“ sdělil další.

The Pop Group je rocková skupina, kterou v roce 1977 v Bristolu založili zpěvák Mark, kytarista John, baskytarista Simon Underwood, kytarista a saxofonista Gareth Sager a bubeník Bruce Smith. Inspirovali se dubem a reggae a po vydání debutového alba Y v roce 1979 se stali postpunkovou kapelou, která definovala svou éru. V roce 1979 vydali singly She Is Beyond Good and Evil a We Are All Prostitutes. O dva roky později se rozpadli. V roce 2010 se ale kapela dala znovu dohromady, natočila nové písně a vyjela na turné.

Zpráva o smrti Johna Waddingtona přišla jen dva měsíce poté, co ve věku 62 let zemřel frontman Mark Stewart. „Znát Marka, pracovat s ním, smát se s ním a přemýšlet s ním bylo nepopsatelné. Jeho nesmírně sebejistá a dominantní osobnost byla spojena s citlivou, vřelou, kreativní, zvídavou, inteligentní a veselou povahou –⁠ vlastnostmi, které byly často skryté při prvním setkání s tímto vynikajícím umělcem,“ napsala v dubnu nahrávací společnost Mute Records.

Tagy:
Velká Británie Anglie smrt hudba Twitter hudební skupina úmrtí Daily Mail The Pop Group Mark Stewart John Waddington Simon Underwood Gareth Sager Bruce Smith Mute Records