Tragický omyl v USA. Žena si spletla cestu a vjela na cizí pozemek, majitel ji zastřelil

Spojené státy šokoval další případ smrtelné střelby. Majitel domu neváhal použít zbraň, aniž by ho někdo ohrožoval. O život přišla teprve dvacetiletá žena, která vjela na cizí příjezdovou cestu. Před pár dny se odehrál podobný případ v Missouri, kde vlastník domu začal střílet po šestnáctiletém mladíkovi, který si spletl adresu.

Parta přátel měla ve městě Hebron v americkém státě New York hledat adresu svého kamaráda, kde se měli společně sejít. Po cestě se ale ztratili a omylem vjeli na příjezdovou cestu pětašedesátiletého Kevina Monahana. Ten po nich začal střílet. „Je zřejmé, že vozidlo nebylo žádnou hrozbou,“ uvedl pro CNN šerif Jeffrey Murphy.

Podle šerifa jsou příjezdové cesty ve městě špatně osvětlené. Nikdo ze skupiny do domu Monahana ale nevstoupil. Dokonce ani nikdo nevystoupil z auta. Vše se podle svědkyně stalo během několika minut. „Myslím si, že si uvědomili, že jsou na špatném místě. Řekli si, že se musí otočit, ale neměli na to dost místa. Najednou na ně ten chlap začal střílet,“ popsala svědkyně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Oslavenkyni zachránil život bratr. Rodina popsala hrůzné detaily střelby v Alabamě

Podle tamního šerifa vypálil Monahan na auto dvě rány – jedna z nich zasáhla dvacetiletou Kaylin Gillisovou. Vyděšení kamarádi z místa rychle odjeli a snažili se přivolat pomoc. Ve městě byl ale špatný signál a najít ho trvalo dalších pět minut. Museli přejet do jiného města. „Nakonec se jim podařilo záchranou službu přivolat,“ upřesnil šerif Murphy.

Muž s policií nespolupracuje

Když záchranná služba dorazila, bylo už pozdě. Prohlásila Kaylin za mrtvou. „Vím, že pochází z dobré rodiny. Znám ji osobně. Byla to mladá dívka, kterou rodině vzali příliš brzy,“ doplnil šerif. „Možná jí mohli zachránit život, kdyby se jim podařilo zavolat pomoc včas,“ uvažovala svědkyně.

Po střelbě Monahan odmítl mluvit s policií, nespolupracuje ani s vyšetřovateli. Podle jeho právníka se ale cítil v ohrožení a na pozemku měl vyvěšené cedule se zákazem vstupu. Nyní čelí obvinění z vraždy druhého stupně. „Nikdy mě nenapadlo, že by mě špatné odbočení na něčí příjezdovou cestu mohlo stát život. Prostě těm dětem nedal vůbec žádnou šanci,“ uzavřela svědkyně.

V posledních dnech se ale nejedná o jedinou tragickou událost ve Spojených státech. Ve státě Missouri začal střílet majitel domu po šestnáctiletém černochovi, který si spletl adresu, když šel vyzvednout sourozence. Majitel domu ho trefil do hlavy a ruky. Přesto se mu jako zázrakem podařilo přežít.

Tagy: