Mám jen to, co mi zanechala matka, říká princ Harry. Po Dianě zdědil miliony dolarů

Po odchodu z královské rodiny nás příbuzní odstřihli od peněz, uvedli vévoda s vévodkyní ze Sussexu v exkluzivním rozhovoru s televizní moderátorkou Oprah Winfreyeovou. Musí tak podle svých slov vyžít prostředky, které princ Harry zdědil po své matce, princezně Dianě. Částka se má pohybovat kolem 13 milionů dolarů.

„Mám jen to, co mi nechala má matka, bez toho bychom to nezvládli,“ řekl v rozhovoru pro americkou televizní stanici CBS princ Harry. Narážel na to, že po odchodu z britské královské rodiny se manželský pár rozhodl přestěhovat do USA a žít vlastní život.

Harry s Meghan se proto podle svých slov v současnosti potýkají se složitou finanční situací. „Je to, jako by (Diana) tušila, že to přijde, a po celou dobu s námi byla,“ dodal v rozhovoru vévoda ze Sussexu.

Jak uvádí některé zdroje, princezna Diana po své smrti zanechala oběma svým synům necelých devět milionů dolarů (přes 197 milionů korun). Peníze se ale množily díky investicím a narůstajícím úrokům.

Princ Harry stejně jako jeho bratr, princ William, začal své dědictví postupně čerpat od 25 let. Plnou částku potom dostali ve 30 letech. V tu dobu měla pro mladšího z bratrů dosahovat třinácti milionů dolarů (téměř 285 milionů korun), píše web Paige Six. Princi Harrymu je nyní 36 let.

Vévodovi a vévodkyni ze Sussexu se ale podařilo ušetřit dost peněz například tím, že zprvu nemuseli platit nájem. Sídlo na ostrově Vancouver, kde se prvně od rozchodu s královskou rodinou usadili, jim totiž půjčil kamarád. Po začátku pandemie se manželský pár přestěhoval do jednoho z domů amerického herce Tylera Perryho v Los Angeles.

Podle informací webu Paige Six měl Harry s Meghan složit zálohu na vilu s devíti ložnicemi v Santa Barbaře, která je měla stát 14,6 milionu dolarů (téměř 320 milionů korun). Placení hypotéky by ale pro vévodu s vévodkyní neměl být problém. V září totiž kývli na údajně multimilionovou zakázku se společností Netflix. V prosinci potom následovala dohoda na vytváření podcastů s platformou Spotify.

Tagy: