Svědectví z Pohody: Myslel jsem, že umřu. Všude bouchaly blesky a kroupy nás mlátily do tváří

 Slovenský festival Pohoda přerušila bouře.

Bouře na festivalu Pohoda

Nepřehledná situace, kroupy a blesky okolo nás. Tak popisuje jeden ze svědků pro CNN Prima NEWS silnou bouřku na slovenském festivalu Pohoda. Silný vítr a krupobití měly za následek zranění téměř tří desítek lidí. Festival kvůli nepřízni počasí předčasně skončil.

Páteční silná bouře byla pro některé návštěvníky překvapením. Dokazuje to jeden z účastníků festivalu, který přijel z České republiky. Jméno dotyčného redakce zná, respektuje však jeho přání neuvést jméno. „Celý den jsme věděli, že má přijít nějaká bouřka. Nikdo ale netušil, že bude tak silná. Celý den bylo okolo 32 stupňů. V sedm večer před koncertem Pražského výběru vystoupil jeden z organizátorů festivalu s tím, že v osm má přijít bouřka. Nemáme se ale prý ničeho bát,“ řekl pro CNN Prima NEWS jeden ze svědků.

K TÉMATU: Mezi zraněnými na festivalu Pohoda jsou i tři Češi. Pazderková tepe pořadatele, kapely je brání

Když poté šel do areálu festivalu, potkával velké množství účastníků, kteří odcházeli. Stále se ale nebál, že by mohla přijít skutečně extrémní bouře s tak těžkými následky. „Festival měl vlastní aplikaci, přes kterou chodila upozornění. Každých deset minut něco vyskočilo. Například, že vystupuje ten a ten interpret. Bylo to dost zmatené,“ řekl.

Upozornění o změnách v programu mu měla chodit i v době, kdy se organizátoři snažili dostat lidi z festivalu pryč. „Je to pro mě nepochopitelné,“ uvedl svědek. Upozornění na uzavření areálu mu podle jeho slov nedošla, signál však měl, protože notifikace o interpretech stále chodily. Nevylučuje ale, že to mohlo být způsobené slabším signálem.

Na další problémy narazil při vstupu na festival. „Ptal jsem se, proč všichni odcházejí. Někteří zaměstnanci ale nevěděli, jestli mohou účastníky pouštět dovnitř. Řekli mi poté, že se můžeme schovat uvnitř areálu. Tak jsme to udělali, protože náš stan byl příliš daleko,“ řekl dále.

Před deštěm a prudkým větrem se nakonec ukryl ve velkém stanu. „U něho se ale utrhla konstrukce. Nad námi se poté urval stan, pod kterým se sedělo s jídlem. Před konstrukcí jsme stihli uhnout jen těsně,“ popisuje dramatické chvilky.

Podle jeho slov mu proto nezbývalo nic jiného, než se vydat zpět ke svému stanu. „To už brutálně pršelo. Reálně jsem si myslel, že umřu. Všude okolo nás bouchaly blesky, kroupy nás mlátily do tváře a na cestu jsme vůbec neviděli,“ řekl. „Když jsem se snažil ukotvit náš stan, který nám málem uletěl, přímo vedle mě udeřil blesk,“ dodal s tím, že se bál o vlastní život.

Redakce CNN Prima NEWS kontaktovala pořadatele s žádostí o vyjádření, avšak do doby vydání tohoto článku reakce nedorazila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děti brečí, nemáme léky, popisují Češi chaos s kufry. Ani Řekové prý nic podobného nezažili

Tagy: