Děsivé záběry ohnivého pekla ve Washingtonu. Ujíždějte, pokud nechcete zemřít, apeluje muž

Náměstek šerifa projížděl plameny během lesních požárů ve Washingtonu

Policista projížděl plameny v oblasti lesních požárů

Kancelář šerifa okresu Spokane zveřejnila děsivé kamerové záběry náměstka Brittana Morgana, který projíždí plameny a varuje místní, aby se evakuovali „pokud nechtějí zemřít“. Vícero okresů ve státě Washington od poloviny srpna sužují rozsáhlé lesní požáry, které už vypálily přes 4 tisíce hektarů půdy, zasáhly stovky obydlí a připravily o život nejméně dva lidi.

Zveřejněné video, ve kterém jeden ze zástupců kanceláře šerifa projíždí silnicí v Oregonu a varuje obyvatele před rozrůstajícím se požárem, působí vskutku děsivě. Záběry, které snímají okolí silnice, připomínají peklo. Hořící stromy, létající jiskry, zničující pohled dokresluje strach v hlase muže, který ve videu promlouvá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Měla lehnout popelem. Čeští hasiči v Řecku ubránili před plameny odepsanou vesnici

Požáry se v oblasti Spokane ve státě Washington začaly rychle šířit již 18. května. A v okrese Spokane mají na svědomí přes 4 tisíce vypálených hektarů, informoval web Kiro 7. Požár by měl být lokalizován, nicméně podle stránky Fire Weather and Avalanche Center se s rozsáhlými požáry potýká celý Washington.

Podle účtu na Twitteru Washington State DNR Wildfire mají velký počet požárů na svědomí žháři. V dalších případech jde o zasažení bleskem či dosud neobjasněné příčiny.

Tagy:
video Washington požár Washington State DNR Wildfire Spokane