Detaily vraždy u Holešova: Řev a hádky, líčí sousedé soužití žen. Podezřelá je na svobodě

Vražda na Holešovsku.

Detaily vraždy na Holešovsku

Časté hádky, křik a naschvály. Tak to podle místních obyvatel vypadalo v jednom z rodinných domů v obci u Holešova na Kroměřížsku. Spory nakonec vyvrcholily vraždou. Šestasedmdesátiletá seniorka zemřela po útoku nožem, který měla v ruce držet přítelkyně jejího syna.

Domov, kde by měl být klid a pohoda, proměnily ženy vzájemnou nenávistí v peklo. Poslední hádka skončila smrtí jedné z nich. „Obviněná v pátek okolo poledne usmrtila nožem šestasedmdesátiletou spolubydlící v rodinném domě na Holešovsku. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin vraždy a nařídili soudní pitvu,“ uvedl mluvčí Policie ČR Radomír Šiška.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsná bitka cizinců v centru Prahy, zraněný skončil v nemocnici. Všude byla krev, líčil svědek

Lidé v obci jsou událostí zaskočeni. Přesto podle některých docházelo mezi oběma ženami k hádkám a vyhroceným situacím poměrně často. „Já jsem to čekal. Když jsem viděl tolik policejních aut a koronera, tak se mi to jen potvrdilo,“ řekl jeden z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „Věčně se tam prý hádaly, věčně tam byl řev, občas policajti. Ony se moc nemusely,“ dodal další dotazovaný.

Jaké byly okolnosti vraždy, policie zatím nesdělila. Případ je teprve na začátku vyšetřování. Sdílný nebyl ani starosta obce, kde se neštěstí stalo. „Mám od policie nařízenou mlčenlivost jako případný svědek,“ vysvětlil starosta Drahomír Jura. Podle policie se žena ke svému činu přiznala. V případě odsouzení jí hrozí až osmnáctiletý trest vězení. Navzdory případnému přísnému trestu je vyšetřována na svobodě.

Tagy:
policie vražda CNN Prima NEWS Holešov Policie České republiky okres Kroměříž