Skluzavky, hopsadla i dinosaurus: Robinson park v Jihlavě nabízí dětem spoustu atrakcí

Nadšení mezi dětmi vyvolá i chodící dinosaurus.

Robinson Jihlava 2

Jarní prázdniny jsou téměř za námi, přesto mnozí rodiče stále řeší otázku: Jak své pilné školáky odměnit? Co takhle dopřát jim pořádnou zábavu, či dokonce adrenalin? Stačí zajet do Jihlavy. Hned vedle stejnojmenné řeky stojí Robinson park plný atrakcí a také kuchařských dobrot. Mezi návštěvníky tam chodí dokonce i ochočený dinosaurus, který miluje děti. Přestože má ostré zuby, zatím nikoho nekousnul. Právě tady poznáte, co to znamená užít si zábavu na plné pecky.

V Robinson parku Jihlava se dveře netrhnou. Dětí je tu všude plno. A aby ne, na každou atrakci se jich vejde celá kopa. Najít tu správnou inspiraci, aby to tu děti bavilo, nebylo úplně jednoduché. „My jsme začínali jako tři společníci. A když jsme tohle chtěli postavit, tak jsme jeli na zkušenou do světa. Projeli jsme skoro všechny parky v Rakousku, Německu a z každého jsme si vzali kousek, co děti baví,“ vzpomíná na začátky provozovatel zábavního parku Jaroslav Hrdlička. A přidává důvod, který ho k vybudování parku vedl: „Vznikl, protože mám malinkou dceru Elinku a jezdili jsme pořád po různých parcích. A pak jsem si jednou řekl, že by bylo dobré si udělat svůj.“

Mezi místní oblíbené atrakce patří bezpochyby skákací hrad, kterému se tady ale přezdívá Pudink. „Uprostřed je taková kupa pudinku a v tom se děti válí. Když spadnou, tak se nemůže nic stát. Můžete padat o sto šest,“ říká Jaroslav Hrdlička a neváhá to před kamerou pořadu Prima Česko rovnou i předvést.

Tik tak aneb Je čas na zákusek!

Část, kde na každém kroku uvidíte budík, nelze minout. Ostatně už jen proto, že drtivá většina návštěvníků sem míří cíleně. Právě budíky totiž zdobí místní cukrárnu, upozorňují na správný čas dát si něco na zub. A zdejší zaměstnankyně Natali Michelfeitová rovnou ukazuje jeden z nejoblíbenějších dezertů: „Malinový sen. Uvnitř je malinová náplň, čerstvé maliny jsou nahoře na dortu a je tam taková čokoládová poleva.“

A kolik budíků stejnojmennou cukrárnu zdobí? „Moc. Opravdu hodně. Budíky nám nosí zákazníci, když vidí, že je tady ještě nějaké volné místečko,“ vypráví provozovatel parku, kde se dají pořádat i narozeninové oslavy. Pro kluky je tady připravena pirátská místnost a pro děvčátka růžová komnata i s trůnem.

A komu vyhládne více, může zamířit rovnou do zdejší restaurace. Ale není třeba nudit se ve frontě. Že je jídlo hotové, návštěvníkům prozradí informace na obrazovkách. A co všechno tu lze ochutnat? „Guláš s knedlíkem nebo s bramboráčky, pak kuře, smažák, jsou tam steaky s hranolkami, zeleninové placičky a polévky, prostě všechno,“ vyjmenovává Jaroslav Hrdlička s tím, že ani tady nechybí dezerty.

ČTĚTE TAKÉ: Jaké to je kormidlovat parník? Muzeum v Děčíně nabízí moderní trenažér

Dinosaurus vládne všem atrakcím

A živo je i na zdejším autodromu. Rychlost aut je pochopitelně přizpůsobená nejmenším návštěvníkům. „Jede to asi dva kilometry za hodinu, aby to nebylo na děti moc rychlé. Když třeba nabourají, aby nepřepadly přes řidítka nebo přes volant,“ vysvětluje obsluha autodromu Vincent Mlejnek.

Na kterou atrakci se ale děti těší nejvíc? Na místního dinosaura, který je ochočený a chodí mezi nimi. Po námětech na zábavu se musí Jaroslav Hrdlička pídit pořád. „Hledám inspiraci u mých dětí. Mám tři velké děti, jedno malé. Každé má jiné nápady. Jarda programuje hry, Martin je grafik, Aneta zase píše a ta malá, ta to potom všechno zkouší.“

V jihlavském Robinson parku mají návštěvníci jistotu, že se budou bavit.

Tagy: