Dětská chirurgie na Bulovce zkrásněla. Na vytoužené rekonstrukci se podílela i Prima

Televize Prima se podílela na rekonstrukci dětské chirurgie ve Fakultní nemocnici Bulovka.

Televize Prima se podílela na rekonstrukci dětské chirurgie ve Fakultní nemocnici Bulovka

Dětská chirurgie ve Fakultní nemocnici Bulovka výrazně prokoukla. Během několika měsíců tam za plného provozu dostala zrekonstruovanou čekárnu, aby děti mohly být i se svými rodiči v příjemnějším prostředí. Podílela se na tom i televize Prima.

Nemocnice na Bulovce je téměř sto let starý komplex. Prakticky po celou dobu své existence se potýkala s jedním zásadním problémem. Jednalo se o státní organizaci, budovy nemocnice však patřily městu. A ani jedna strana nechtěla do údržby, natož do rozvoje, investovat žádné velké peníze.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěl podstoupit eutanazii. Plán změnil zázrak, teď se Jan s ALS raduje z narození dcery

„Výsledek rekonstrukce je úžasný. Myslím, že každý vidí, že se i ve starých budovách dá významně hnout. Rekonstrukce netrvala nijak dlouho, ale prostor neuvěřitelně ožil,“ sdělil ředitel nemocnice Jan Kvaček pro CNN Prima NEWS.

Prostředí je pro malé pacienty podle primáře dětské chirurgie Jana Škvařila velmi důležité. „Vnímám tu rekonstrukci jako pozitivní právě z důvodu, že zlepšuje pobyt a čekání.  Možná není tolik stresu, můžou si tu hrát nebo se dívat na barevné stěny, barevné obrázky,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

Skupina Prima rekonstrukci podpořila v rámci projektu PRIMA SVĚT. „Doufám, že se bude dětským pacientům líbit, protože jsme na dětské chirurgii. Prostředí by je mělo co nejméně stresovat. Myslím, že se to podařilo,“ zhodnotil generální ředitel Primy Marek Singer.

Komunitní projekt PRIMA Svět pomáhá zatraktivňovat veřejná prostranství a vytvářet příjemný prostor už více než pět let. Dětská chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka je zatím posledním místem, které díky podpoře naší televize značně prokouklo.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vláda chce změnit podmínky pro výplatu ošetřovného. Kdy na něj lidé ztratí nárok?

Tagy: