Nešťastná náhoda, nebo sebevražda? Okolnosti smrti kladenské školačky jsou nejasné

Kladno

Policisté nadále vyšetřují smrt dívky, která v pondělí vypadla z okna základní školy v Kladně. Před budovou kamarádi a spolužáci patnáctileté školačky zapalovali svíčky a s dívkou se rozloučili. Zda vyskočila záměrně, nebo se jednalo o nešťastnou náhodu, zatím není jasné.

Už v pondělí byli spolužáci z tragické události v šoku a některé z nich si rodiče odváděli domů dříve. Pak se mnozí s dívkou začali loučit, zapalovali svíčky či pokládali plyšové hračky. Před budovou základní školy v Moskevské ulici tak během dne přibývalo hořících svíček.

Policie se k případu zatím nevyjadřuje

Žákyně deváté třídy vypadla z okna čtvrtého patra základní školy v pondělí kolem sedmé hodiny ráno. Na místě zemřela. Na otázky, co dělala tak brzy v budově, jestli byla součástí přípravného kurzu na střední školu a jaké byly okolnosti jejího pádu, policisté neodpověděli. „Vzhledem k tomu, že se jedná o dítě, nebudeme poskytovat bližší informace,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Mezi žáky koluje hned několik verzí. Někteří mluví o nešťastné náhodě, jiní zase vypráví o tom, že měla dívka psychické problémy a z okna vyskočila. Ostatní se sami ptají, co se vlastně stalo. „Paní učitelka dětem řekla, že to byla nešťastná náhoda. Jinak o incidentu moc mluvit nechtějí,“ uvedl jeden z rodičů.

Tagy: