Babiš se hádal na ulici: Tenhle člověk je ‚pucflek‘ Gazdíka, křičel kvůli kritice do davu

Andrej Babiš v Bystřici pod Hostýnem

Babiš neuspěl u soudu kvůli jeho vydání

Ve Zlíně došlo v pondělí k ostré výměně názorů. Podle Starosty Zbyňka Horvátha je totiž nepřípustné, aby bývalý premiér a obviněný Andrej Babiš soudil kauzy hnutí STAN. Kritiku mu vmetl přímo do tváře. Kokain, konspirace, korupce, vracel úder předseda hnutí ANO. Slovní přestřelku zachytilo video.

„Mě to prostě baví,“ pochvaloval si Babiš ještě na začátku června cestování obytným autem po republice. Jízdy za českými voliči zahájil už v půlce května a odmítá, že by šlo o prezidentskou kampaň.

Ne vždy za ním však dorazí jen obdivovatelé pro podpis či propagační materiály zdarma. Ve Zlínském kraji se do něj pustila skupinka odpůrců včetně Zbyňka „Ziggyho“ Horvátha, který z 16. místa kandiduje na starostu za hnutí Starostové a nezávislí (STAN) v obci Spytihněv.

„Pane Babiši, já bych se vás rád zeptal na jednu věc. Přijde vám patřičné, že člověk, který je obžalovaný z tunelování evropských fondů a usvědčený udavač StB, se vyjadřuje k lidem, jako je pan Rakušan nebo Gazdík, kteří nejsou podezřelí kvůli obvinění? Přijde vám to patřičné?“ ptal se.

„Že se k tomu vyjadřujete vy, co jdete v září k soudu?“ dodal Horváth. Předseda hnutí ANO je totiž obžalovaný v kauze Čapí hnízdo. Na video z náměstí upozornil web Forum 24.

"Kokain, konspirace, korupce"... 🤔😄 Na jasný dotaz, zda je patřičné, aby se usvědčený udavač StB a obžalovaný tunelář kriticky vyjadřoval na adresu Vít Rakušan a Petr Gazdík , reaguje Andrej Babiš urážkami a zcela zmatenými bláboly. Odpovědi se nedočkáte. Pokud přijede obžalovaný poslanec Babiš i do vaší obce či města, žeňte toho mafiánského gaunera sviňským krokem stejně jako my ze Zlína! 🏃😠😉

Posted by Ziggy Horváth - ofišl pejč on Monday, June 20, 2022

Bývalý premiér ale slovní narážky nenechal bez odezvy. „Vážení občané, tenhle člověk je ‚pucflek‘ Gazdíka. Kandidoval za organizovaný zločin STAN. Kokain, konspirace, korupce,“ vykřikoval do davu.

Narážel tak na poslední kauzy Starostů, kdy kvůli nekalému hospodaření v pražském dopravním podniku policie obvinila 13 lidí, jedním z nich byl nyní už bývalý náměstek pražského primátora za STAN Petr Hlubuček. „Tenhle zoufalec, nominovaný (Petrem) Gazdíkem, tu byl před volbami a on má tu drzost sem znova přijít, chápete to? Na shledanou,“ dodal ostře Babiš.

Podle výpovědi osoby z okolí Babiše ale konflikt nebyl tak vyhrocený, jak popisují autoři videa. Předseda hnutí pak dodal: „Provokace známého provokatéra ze STANu nemám zapotřebí komentovat.“

S odpůrci tváří v tvář se jako politik nesetkal poprvé. Před rokem v pražských Průhonicích došlo i na fyzický útok. Babiš tehdy v rámci předvolební kampaně podepisoval svou knihu Sdílejte, než to zakážou! Zájemci u stánku mohli dostat také zmrzlinu.

Kolem 14. hodiny přijely přibližně dvě desítky odpůrců vládní politiky a očkování. Jeden z nich hodil po předsedovi vejce, Babiš to potvrdil. „Kolem půl třetí na místo dorazili zřejmě příznivci Volného bloku, tedy lidé, kteří stojí proti očkování a opatření. Byli stále agresivnější a vyvrcholilo to tím, že začali házet vajíčka. Mě trefili do hlavy. Házeli i kelímky s pivem,“ řekl tehdy CNN Prima NEWS.

Tagy: