Do divadla v České Lípě vtrhlo sedm malých divočáků. Zasahovat museli strážníci

Divočáci v novém divadle v České Lípě

Divočáci v novém divadle v České Lípě

Zahájení divadelní sezóny ve zbrusu novém divadle v České Lípě si nenechala ujít ani skupina malých divočáků. Do foyer se zaběhli schovat před strážníky, kteří je naháněli ulicemi města. Zdrželi se ale jen pár minut, koncert Smetanova cyklu symfonických básní Má vlast v podání brněnských filharmoniků je příliš nezaujal.

„Přiběhli a zase odběhli, žádnou škodu ani nepořádek nenadělali,“ uvedla starostka města Jitka Volfová. Sedm malých čuníků vzbudilo ve městě velkou pozornost, lidé si prasátka natáčeli na telefony a volali strážníky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Absurdní, zlobí se turisté. Zákon jim může zamezit fotografovat oblíbenou českou rozhlednu

„Měli jsme hned několik telefonátů, selata se nám podařilo najít na kamerovém systému a naše hlídka se je pokoušela směrovat z města ven, což nebylo úplně jednoduché, jsou to poměrně hbitá a rychlá zvířata,“ popsala pro CNN Prima NEWS mluvčí českolipské městské policie Eva Vlastníková.

Přestože jsou divoká prasata přemnožená a myslivci po celé republice mají za úkol střílet černou zvěř o sto šest, v centru města použití zbraní nepřicházelo v úvahu. „Nakonec se nám je podařilo vytlačit přes městský park do lesa mimo zastavěnou oblast,“ doplnila Vlastníková.

Starostka Volfová, která sama obrázky divočáků na sociálních sítích sdílela, musela po nájezdu divočáků v místním kulturním stánku odrážet žertovné narážky, že šlo o zinscenované PR, jak upozornit na nové divadlo a skutečnost, že se ocitlo v úzkém výběru na stavbu roku České republiky. „Tak daleko naše schopnosti nesahají, ale na nové divadlo je jednoduše zvědavý kdekdo,“ smála se starostka.

Jaký bude další osud několikaměsíčních čuníků, si ani zkušení myslivci netroufají odhadnout. „Zřejmě přišli o matku, možná ji srazilo auto. Jinak by tam byla s nimi. Přežít bez ní můžou, ale v tomhle věku to mít jednoduché nebudou,“ vysvětlil oslovený myslivec.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Místo bezbariérových vlaků jezdí na Liberecku „chrchláky“. Expert mluví o obrovském selhání

Tagy: