Tragická smrt tříletého Jarka: Otec zmínil bezcitného viníka, prozradil detail z vyšetřování

Podchlazení jako oficiální příčina úmrtí teprve tříletého Jarka z Ďurkova? Chlapcův otec Ivan se s takovým závěrem zřejmě není ochoten smířit. Podle webu Nový Čas si je jistý, že je za smrt jeho syna někdo odpovědný. „Do lesa ho musel zavléct někdo bezcitný a bezcharakterní,“ domnívá se. Zároveň upozornil, že rodina obdržela úmrtní list chlapce i jeho věci. Tragická událost otřásla Košickým krajem před zhruba dvěma týdny.

Pro truchlící rodinu bylo obzvláště bolestné zejména poslední rozloučení s malým chlapcem. „Našeho Jarka jsme už pochovali na místním hřbitově. Odpočívá v malém hrobečku na okraji. Přišlo se s ním rozloučit hodně lidí z vesnice i okolí. Byl to velmi smutný obřad,“ řekl webu Nový Čas tatínek zesnulého chlapce Ivan Vaňo. Doplnil, že rodina už od úřadů obdržela také úmrtní list dítěte. „Jako oficiální příčina smrti je uvedeno podchlazení,“ uvedl otec.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální útok na parkovišti v Praze. Muž bezdůvodně bil ženu do hlavy, policie žádá o pomoc

Někdo ho do lesa zatáhl, myslí si rodiče

Rodičům nad smrtí jejich chlapečka zůstávají otazníky. Sedmatřicetiletý otec, stejně jako jeho partnerka, si nemyslí, že by se jejich syn byl schopný sám zatoulat takhle daleko od domova. Nikdy předtím to prý totiž neudělal. Tělo chlapce bez známek života bylo nalezeno v lese, 1,5 kilometru daleko od jejich domova. Tělíčko jako první spatřil pilot pátracího letadla. Hoch tam ležel bez bundy, která byla nalezena opodál.

Truchlící otec si je jistý, že za smrt jeho syna musí být někdo odpovědný. „Jsem přesvědčený, že ho na místo úmrtí zavlékl někdo bezcitný a bezcharakterní. Jinak si to vysvětlit nedokážu,“ upozornil. To ostatně tvrdí také bratranec zesnulého Jarka. Podle něj měl chlapce unést nějaký muž.

Rodiče nyní čekají, jak dopadne policejní vyšetřování. Ani jeden z nich však zatím nevypovídal. „Nevím, na co se čeká. Když mě předvolají, určitě půjdu vypovídat, abych pomohl odhalit, co se stalo. Zvláštní je, že nám už vydali všechny Jarkovy věci, ale bundu, kterou měl na sobě v době, kdy se ztratil, jsme nedostali. Pohřební služba nám řekla, že ji nemá,“ sdělil zarmoucený otec.

„Vyšetřování případu stále nebylo ukončeno a nadále probíhají nezbytné procesní úkony. Vzhledem k citlivosti případu a věku zemřelé osoby a s ohledem na pozůstalé nebudeme poskytovat další ani podrobnější informace,“ uvedla Lenka Ivanová, mluvčí krajské policie v Košicích.

Jarek se v okolí obce ztratil ve středu 6. března. Z lesa, kde si měl hrát s dětmi, se nevrátil. Do rozsáhlého pátrání po pohřešovaném tříletém chlapci na Slovensku se zapojil kromě desítek dobrovolníků také vrtulník, policejní psovodi, drony a kynologové.

Pátrací akce měla tragický konec. „Krátce po poledni jsme obdrželi nesmírně smutnou zprávu. Pohřešovaný tříletý chlapec z obce Ďurkov byl vypátrán, bohužel bez známek života. Rodině a pozůstalým vyjadřujeme hlubokou soustrast,“ napsala v pátek 8. března na Facebooku Dobrovolná civilní ochrana Košického kraje. Na místě, kde bylo nalezeno tělíčko dítěte, plánují rodiče postavit pomníček.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zmizela a už se nenašla. Zabil 12letou dívku z Ústí jednoruký muž před spácháním sebevraždy?

Tagy: