Bolestná zpověď zdrcené Karolíny, jejíž dceru smetl opilý řidič: Skoro moji princeznu zabil

Sedmatřicetiletý muž vjel s autem na chodník, kde smetl ženu se dvěma malými dětmi.

Další dopravní nehoda na Slovensku

Matka dcery, kterou ve středu v Čadci na Slovensku srazil řidič pod vlivem alkoholu, promluvila. „Skoro zabil moji princeznu,“ řekla pro slovenský deník Nový čas. Doufá také, že šofér už nikdy nikomu neublíží, a přeje si, aby se její dcera co nejdříve mohla vrátit domů.

Čtyřletá dcera Miška se s rozsáhlými poraněními stále nachází v nemocnici ve slovenském městě Martin. Matka utrpěla zranění na noze a na rozdíl od dívky už byla propuštěna do domácího léčení. Jednu oběť nehoda nicméně měla. Rodina totiž přišla o milovanou fenku Tulu, se kterou šla na veterinární kliniku. „Naše Tula byla velmi dobrý pes. Děti ji měly rády, stejně jako ona je,“ řekla Karolína pro slovenský deník Nový čas.

„Na policii jsem řekla, že je to pro mě velmi těžké. Nejsem schopna o nehodě mluvit. Opilý řidič skoro zabil moje dítě, moji princeznu,“ uvedla zdrcená matka se slzami v očích. Nyní si přeje, aby se její dcera co nejdříve uzdravila a vrátila se domů.

„Doufám, že už nikdy nikomu neublíží,“ řekla Karolína na adresu obviněného řidiče poté, co zjistila, že jde do vazby. Okresní soud v Čadci o rozsudku rozhodoval v jeho nepřítomnosti. „Soudkyně rozhodla o vzetí do vazby, jelikož existuje důvodná obava, že uprchne anebo se bude skrývat, aby se vyhnul stíhání a trestu. Rovněž existuje obava, že bude pokračovat v trestní činnosti,“ informoval zástupce mluvčí Krajského soudu v Žilině Jozef Michňa.

Obviněný řidič již dříve promluvil. „Mám těžký život. Vyhodili mě z bytu,“ přiblížil důvod, proč sedl za volant pod vlivem alkoholu. O Erikovi se rozpovídal také jeho bratr Peter. „Vím, že to nebylo úmyslné. Za to, jak žije, si může sám. Věřím, že by to chtěl napravit, ale čas nejde vrátit,“ sdělil. Peter zároveň doufá, že se jeho příbuzný ve vazbě nad vším zamyslí.

Sedmatřicetiletý Erik vjel ve středu odpoledne v Čadci v Žilinském kraji autem na chodník, kde smetl ženu se dvěma malými dětmi. Policie mu provedla dechovou zkoušku, při které naměřila 1,79 promile. V nemocnici skončila 4letá Miška, druhá dcera vyvázla bez zranění díky pohotové reakci maminky Karolíny, která ji i s kočárkem odstrčila z cesty.

Tagy: