Donald Trump: Už nemám COVID-19, porazil jsem šílený čínský virus

Donald Trump

Donald Trump je zdravý

Americký prezident Donald Trump dnes v televizi Fox News prohlásil, že už nemá COVID-19 a není u něj riziko přenosu koronaviru na další lidi. Šéf Bílého domu se podle agentury Reuters v pondělí chystá vrátit k předvolební kampani a na předvolební mítinky před listopadovými volbami.

„Prošel jsem nejvyšším testem, s nejvyššími standardy. Jsem ve skvělé kondici. Vypadá to, že jsem imunní,“ nechal se dnes slyšet v americké televizní stanici Trump.

Prezident také uvedl, že už nebere kvůli nemoci covid-19 žádné léky. „Porazil jsem tenhle šílený, strašný čínský virus,“ prohlásil a dodal: „Vypadá to, že jsem imunní.“ Agentura Reuters připomněla, že z vědeckých výzkumů zatím není jasné, zda lidé, kteří se vyléčili z covidu-19 a mají protilátky, jsou skutečně chráněni před další infekcí, a jak dlouho může imunita bránit další nákaze.

Hlavní lékař Bílého domu Sean Conley v sobotu uvedl, že prezident může vyjít z izolace, protože pominulo riziko nákazy dalších lidí. Z jeho prohlášení však nebylo zcela jasné, zda Trumpův test vyšel negativně.

U amerického prezidenta se koronavirus prokázal před devíti dny, několik dní poté strávil v nemocnici. V sobotu krátce vystoupil před stovkami svých příznivců na balkóně Bílého domu.

Americký prezident usiluje o znovuzvolení v listopadových prezidentských volbách. Podle většiny průzkumů nyní ztrácí na svého demokratického soka Joea Bidena, přičemž řada voličů nesouhlasí právě s tím, jak si jeho administrativa poradila s pandemií COVID-19, která co do absolutních čísel zasáhla USA nejsilněji na světě.

Tagy: