Dopravní nehoda vše změnila. Damiánka oživovali 18 minut, teď je roční chlapec v kómatu

Eva, Ondra a jejich děti Damiánek a Sofinka jsou krásná mladá rodinka. V listopadu však celá rodina zažila autonehodu, při které došlo k čelnímu střetu dvou automobilů. Rodiče a Sofinka jsou mimo ohrožení života, teprve 10měsíční Damiánek musel být dlouhých osmnáct minut oživován. Usměvavý chlapec má přerušenou míchu a je v kómatu. Rodina a přátelé nyní prosí o pomoc.

Donedávna žila čtyřčlenná mladá rodina jako mnozí jiní. Vše však změnila listopadová tragická dopravní nehoda. Při čelní srážce dvou osobních aut se jim zastavil svět. Maminka Eva, tatínek Ondra a jejich dcera Sofinka jsou mimo ohrožení života, syna Damiánka však museli záchranáři dlouhých osmnáct minut oživovat: Naštěstí se jim to podařilo, desetiměsíční chlapec je bohužel v kómatu.

Po několika dnech lékaři Evě sdělili, že její syn má přerušenou míchu. Naděje ale nevyhasínají a rodina i přátelé se nadále modlí a věří v zázrak. Damiánek se měl učit chodit, mluvit a dělat další běžné věci jako každé jiné dítě v jeho věku. Kvůli tragédii však sám nedýchá a nereaguje.

Přátelé a rodina nyní prosí o pomoc veřejnost. Na stránkách Donio.cz založili výzvu, jejíž prostřednictvím se snaží sehnat potřebné finance na případnou léčbu a rehabilitaci. K té však dojde jen v případě, že se Damiánkův zdravotní stav zlepší. Rodina tomu nadále věří a za péči zdravotníků o malého bojovníka je velmi vděčná. Peníze by mohly putovat například na léčbu kmenovými buňkami, kterou pojišťovny nehradí.

Damiánek v pátek 14. ledna oslavil první narozeniny. Malý chlapec má za sebou vyšetření magnetickou rezonancí. „Výsledky zatím neukázaly žádné změny. I přesto nic nevzdáváme a věříme, že se náš brouček brzy probudí a bude moci začít s případnou léčbou,“ doplnila v den jeho narozenin rodina.

„Pořád věříme, že se Damiánek zlepší a bude moci podstoupit léčbu. Nechceme to vzdávat a ani nebudeme,“ napsala rodina a přátelé. Dosud se na pomoc Damiánkovi podařilo díky solidaritě lidí a přátel vybrat více než 850 tisíc. Pokud i vy chcete rodinu finančně podpořit, můžete tak učinit ZDE.

Tagy: