Dozvuky léta? Ve čtvrtek si užijeme sluníčka a až dvaceti stupňů, teplo vydrží do víkendu

Žena na procházce

Počasí 22.10.2020 7:30

Čtvrtek bude na mnoha místech slunečný a teploty se vyšplhají až na 20 stupňů Celsia. Jen místy čekejme polojasno až oblačno.

„Dnešek bude na mnoha místech slunečný a také teplý. Na některých místech se dočkáme i dvaceti stupňů,“ uvedla meteoroložka ČHMÚ Jana Hujslová. „Aktuálně na našem území převládá jasná, nebo skoro jasná obloha,“ dodala s tím, že na jihu Čech se na mnoha místech tvoří mlhy nebo nízká oblačnost, na severozápadě a ve Slezsku je obloha polojasná či oblačná.

Podle webu Českého hydrometeorologického úřadu má být celý čtvrtek 22. října polojasno až oblačno. Místy se během dne mohou vyskytnout jen ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. K večeru na západě bude oblačnost přibývat.

Denní teplota až 20 stupňů Celsia

Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 16 až 20 °C, při nízké oblačnosti budou kolem 12 °C, v 1 000 m na horách kolem 13 °C, na Šumavě kolem 16 °C.

Díky fénovému efektu vzrostla teplota ve Zlatých Horách v závětří Jeseníků nad 20 °C a relativní vlhkost klesla pod 30 procent. Vítr bude mírný jižní až jihozápadní o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu.

Nadprůměrné teploty mají vydržet až do víkendu. Ačkoliv v pátek a v sobotu má být zataženo až oblačno, místy s deštěm, tak nejvyšší denní teploty se udrží na 13 až 17 °C. Neděle pak bude slunečnější než předchozí dva dny, i když zase s mlhami.

Tagy: