Drogy v krvi a zákaz řízení. Řidič u Bystřice ujížděl policistům po polích a loukách

Drogy v krvi a zákaz řízení. Řidič u Bystřice ujížděl policistům po polích a loukách

Drogy v krvi a zákaz řízení. Řidič u Bystřice ujížděl policistům po polích a loukách (zdroj: Policie ČR)

Před policisty v Moravskoslezském kraji se snažil ujet další řidič, který měl zakázáno řízení a v krvi drogy. Pokoušel se v Bystřici na Frýdecko-Místecku uprchnout přes louky a pole, policisté ho dohonili v lese. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí až dva roky vězení. V pondělí to sdělila policejní mluvčí Kateřina Kubzová. Jde o druhý podobný případ během posledního týdne.

„Řidič nejprve přibrzdil, následně však sešlápl plyn a začal policistům ujíždět. Aby se strážcům zákona ztratil z dohledu, sjel s vozidlem několikrát i mimo pozemní komunikaci a snažil se ujet přes louky i pole. Jeho jízda skončila na travnaté ploše, kde vozidlo zastavil a dal se na úprk do přilehlého lesíku,“ popsala Kubzová. Policisté ale šestačtyřicetiletého muže po několika desítkách metrů dostihli a zadrželi.

Test u řidiče vykázal pozitivní výsledek na amfetamin. Ukázalo se navíc, že muž má soudem zakázáno řízení všech motorových vozidel. Automobil, o kterém řidič tvrdil, že ho koupil ze zahraničí a v Česku ještě nezaregistroval, policisté zajistili.

Za poslední týden šlo o druhý podobný případ. Policistům se snažil ujet v Ostravě řidič, kterého chtěli zastavit, protože jej poznali a věděli, že má řízení zakázáno. Po dopadení u něj v autě našli varnu drog, drogy měl i v krvi.

Tagy: