Foltýn vytváří představu obrazného koncentračního tábora, pronesl Zeman
drůbeží maso
Výpis příspěvků ke štítku „drůbeží maso“
Zemědělci upozornili na uhlíkovou stopu dovozu. Můžeme ušetřit emise za větší město, tvrdí
Dovozy potravin mnohonásobně zvyšují uhlíkovou stopu, vyplývá z nové studie, kterou si nechal vypracovat Zemědělský svaz ČR. Například v případě importu vepřového ze Španělska je stopa až devítinásobná ve srovnání s dodávkami tuzemských farmářů.
Ze západu Čech až k vám na talíř: Nahlédněte s námi do Drůbežářského závodu Klatovy
Asi těžko budete hledat firmu, která je s Klatovy tak spjatá, jako jsou Klatovské drůbežářské závody. Už 58 let dělá podnik dobré jméno městu nejen u nás, ale i v zahraničí. Úplně zásadní jsou ale pro region stovky pracovních míst, které nabízí. A tohle číslo se stále zvyšuje.
Producenti drůbežího budou krachovat. Česká soběstačnost se stane utopií, shodli se experti
Předělání klecového chovu na voliérový nám na rozdíl od Slováků či Poláků přinese další náklady, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ekonom Lukáš Kovanda. Zvýšené výdaje povedou podle producentů a ekonomů ke snížení soběstačnosti v oblasti výroby vajec a drůbežího masa. Bývalý ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) tvrdí, že diskuze o soběstačnosti v oblasti potravin jsou „jakousi hrou“.
Česko přestává být soběstačné a konkurenceschopné, tvrdí potravináři. Viní vládu
Dočkají se Češi v roce 2024 levnějších potravin, nebo mnozí z nás budou za nákupy dále mířit za hranice, aby nakoupili za méně peněz? To je otázka, na jejíž odpověď netrpělivě čekají miliony lidí. Ceny budou ovlivňovat řady faktorů, například regulované složky energií, škrty v národních dotacích nebo také třeba o 3 % nižší DPH. Spolehlivě předpovědět, jak se ceny potravin v Česku vyvinou, ale nedokážou ani sami výrobci. Velká část z nich se ovšem shodne na jednom – jako hlavního viníka vidí vládu, která podle hostů pořadu Interview PLUS neuměla zareagovat jako ty v okolních státech. A tak prý navíc riskuje nezávislost českého potravinářského průmyslu.
Potravinová válka: Dobrou českou klobásu jsem ještě nejedl, říká známý polský restauratér
Polský restauratér Tomasz Kwiek zpochybňuje aktuální tvrzení Agrární komory ČR, že polské potraviny jsou nejškodlivější z celé Evropské unie. „Je to spíš naopak, polské potraviny patří k nejlepším v Unii. Dobrou českou klobásu jsem ale ještě nikdy nejedl,“ provokativně říká v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.
Hlavní zprávy v 18.55: Veterináři objevili desítky tun drůbežího masa se salmonelou
Zpravodajská hodina nabitá informacemi z domova i ze zahraničí. Hlavní zprávy na CNN Prima NEWS a FTV Prima startují už v 18:55. Co se v nich mimo jiné dozvíte?