Otec „zbitého“ romského žáka z Koryčan se chtěl mstít násilím, škola vinu učitele vyloučila

Na jedné ze základních škol v Koryčanech mělo dojít k napadení učitele žákem. Zatímco romská rodina mluví o rasismu, ředitelka školy taková obvinění odmítá.

Pokračování případu napadení v Koryčanech

Policisté pokračují ve vyšetřování incidentu, který se měl udát na základní škole v Koryčanech na Kroměřížsku. Učitel tam minulý týden údajně fyzicky napadl romského žáka. Jeho rodina tvrdí, že událost měla rasový motiv, ředitelka školy však tuto verzi odmítá. Jaké mohou být závěry policie?

Do budovy školy dorazil otec a další příbuzní dvanáctiletého žáka minulý čtvrtek. Muž na videu, které umístil i na sociální sítě, tvrdí, že byl jeho syn napaden učitelem. Motiv je podle něj jasný – projev rasismu.

ČTĚTE TAKÉ: Nejdřív sekera, teď páchnoucí kyselina. Policie v Jizerských horách řeší drsný konkurenční boj

Po incidentu zasahovali záchranáři a také policejní hlídka, která vyhrocenou situaci uklidňovala. „Udělal to třídní učitel. Chtěli jsme ho zmlátit, ale utekl před námi,“ řekl rozhněvaný otec před policisty. „To ale není normální,“ opáčil jeden z mužů zákona.

Podle ředitelky školy Martiny Lungové existuje hned několik svědků, kteří tvrdí, že učitel žáka nenapadnul. Naopak chlapec byl prý agresivní na něj. Škola se měla celou věcí zaobírat v pondělí.

„Dosud to není uzavřené. Vyjádření je možné najít na stránkách. Až budou nové informace, umístíme je tam,“ sdělila. Na webu ředitelka potvrdila slova otce studenta, že jeho syn bere prášky. „Proto jsme ve škole domluveni, že v případě, že se budou problémy tohoto žáka zhoršovat, zavoláme mu záchrannou službu. K tomu došlo právě tento čtvrtek a pracovník školy danou situaci řešil podle dohodnutého postupu. V žádném případě se nejednalo o napadení žáka učitelem,“ zdůraznila v prohlášení.

Až do vyřešení případu nechtějí na kameru mluvit rodiče dotčeného žáka ani ředitelka školy. Policie případ kvalifikovala jako přestupek proti občanskému soužití. „Vzhledem k tomu, že jedním z aktérů je dítě, nemůžeme poskytnout další informace,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí zlínských policistů Simona Kyšnerová.

Pokud by se potvrdilo, že učitel chlapce fyzicky napadl, a policie by případ uzavřela jako přestupek, hrozila by učiteli pokuta. Jestliže by se ale prokázalo, že si chlapec vše vymyslel, byl by případ pravděpodobně odložen, a to vzhledem k jeho věku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Na svobodě vydržel jen 45 dní. Recidivista z Královéhradecka si stihl nakrást statisíce

Tagy: