Dva muži navrtali loď a málem ji potopili. Plavební společnost nabídla odměnu za vypátrání

Dva muži navrtali loď a málem ji potopili.

Muži potopili loď, provozovatel nabízí odměnu za dopadení

Odměnu ve výši sto tisíc korun nabízí společnost provozující plavby po Vltavě za informace vedoucí k dopadení dvou mužů, kteří do jedné z lodí navrtali díry. Plavidlo nyní čeká nákladná oprava v Itálii. Pachatele zachytily kamery a případem se zabývá policie.

Dřevěná loď s názvem Charlotte Garrigue kotví na pražském nábřeží Edvarda Beneše. V úterý 17. října okolo deváté hodiny večer zachytila kamera dva muže, jak se blíží k plavidlu. „Pachatel nejprve poškodil loď navrtáním do dna. Protože se ale nedostal skrz, přešel do bočních prostor,“ popsal výkonný ředitel plavební společnosti Štěpán Rusňák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Agresivní pacient v Ústí zdemoloval recepci psychiatrie. Vytočilo ho, že nesměl na vycházku

Provozovatelé nakonec napočítali 18 navrtaných děr. Kdyby útok vandala neodhalili včas, je pravděpodobné, že by loď šla ke dnu. „Byla odvázaná a visela pouze na elektrickém kabelu, kterým dobíjíme. Jen díky tomu mohla jet přes noc bezpečnostní čerpadla,“ uvedl Rusňák

Pomalu se potápějící loď pomohli zachránit hasiči, kteří vodu odčerpali a díry provizorně utěsnili. Čeká ji ale nákladná oprava v Itálii. „Rozhodli jme se, že vypíšeme odměnu ve výši 100 tisíc korun za informace vedoucí k dopadení pachatelů nebo těch, kteří je motivovali,“ popsal Rusňák.

Domnívá se, že za počínáním obou pachatelů může stát konkurenční boj. „Policisté šetřením zjistili, že tito dva muži přijeli na místo pravděpodobně oranžovým SUV značky Mercedes. Vůz měli zaparkovat u Úřadu vlády a k přístavišti dojít pěšky,“ řekl policejní mluvčí Richard Hrdina. Pokud víte, o koho se může jednat, zavolejte policistům na linku 158.

Tagy: