Dva Ukrajinci jsou podezřelí z pokusu o vraždu v Praze. Předtím napadli dalšího muže

Police pátrá po dvojici Ukrajinců

Pátrání po násilnících

Dvojice Ukrajinců podezřelá z pokusu o vraždu v pražských Dolních Počernicích údajně v Praze napadla několik dní před zmíněným činem i dalšího muže. Při potyčce 28. října ale dvojice nezranila napadeného tak vážně jako mladíka, kterého pak podezřelí zbili 31. října, oznámila mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Napadení, které předcházelo pokusu o vraždu, prověřují policisté jako trestný čin výtržnictví. Po podezřelých nadále pátrají.

Hledaní muži z Ukrajiny, třiadvacetiletý Yaroslav Kopchuk a devětadvacetiletý Mykola Pryn, 28. října stejně jako při pozdějším vážnějším incidentu zaútočili na jiného muže, tentokrát v Počernické ulici v Praze 10. „I v tomto případě došlo k fyzickému napadení jiného muže na ulici, nicméně intenzita jejich jednání naštěstí nebyla natolik závažná,“ sdělila Siřišťová. Při pozdějším incidentu 31. října v Praze 9 skončil napadený muž s život ohrožujícími poraněními v nemocnici.

Kde se podezřelí skrývají, zatím policisté neví, a proto znovu vyzvali veřejnost o pomoc při pátrání. „Přestože jsme díky zveřejnění pátrání v médiích obdrželi více než desítku poznatků, bohužel se do této chvíle nepodařilo ani jednoho z cizinců vypátrat. Z tohoto důvodu bychom opakovaně chtěli požádat veřejnost o pomoc při jejich dopadení,“ uvedla mluvčí.

„Prosba je současně směřována i na recepční a majitele hotelových a dalších ubytovacích zařízení. Dále kriminalisté zjistili, že hledaní mohou ubytování vyhledávat prostřednictvím sociálních sítí,“ doplnila.

Při pokusu o vraždu měl být aktivní hlavně mladší z dvojice, Yaroslav Kopchuk. Přímo na ulici napadl mladého muže. Tomu způsobil lehčí zranění. Oba dva muži se měli o několik dní později zúčastnit rodinné oslavy v Horních Počernicích. Ta se ale zvrtla v hromadnou rvačku.

Lidé, kteří by měli informace o pohybu či pobytu podezřelých, se mají podle mluvčí obrátit na tísňovou linku 158. Rozhodně by se neměli pokoušet podezřelé sami zadržet, protože dvojice může být podle policie ozbrojená a velmi nebezpečná.

Tagy: