Obrovské plameny a pronikavý kouř. Hasiči v centru Železného Brodu evakuovali 12 lidí

Hasiči likvidují požár domu

Požár domu v Železném Brodě

Dvanáct lidí museli hasiči evakuovat z bytového domu v centru Železného Brodu kvůli rozsáhlému požáru skladu v jeho těsné blízkosti. Hrozilo, že se požár rozšíří, do budovy navíc pronikl kouř.

„Dívala jsem se na televizi a najednou vidím za oknem takovou červenou záři, kouknu ven a vidím obrovské plameny, které už byly tak metr od našeho okna. Hasiči právě přijeli, hasili z druhé strany. Jsou to zlatí kluci,“ popsala reportérovi CNN Prima NEWS obyvatelka jednoho ze dvou činžovních domů, mezi nimiž stála velká dřevěná kůlna, zhruba třicet metrů dlouhá a sedm metrů široká.

V ní měli obyvatelé domů uskladněné nejrůznější věci, od dřeva na topení až po staré matrace nebo sekačky na trávu. „My jsem tam měli dřevo za čtyři a půl tisíce a manžel tam měl nářadí tak za čtyři tisíce,“ počítala škody obyvatelka domu.

Aktivní ohniska požáru

Hasiči museli v jednu chvíli zásah na čas přerušit, když v hořícím objektu explodovala propanbutanová lahev. Nikdo se naštěstí nezranil. Záchranáři se museli také postarat o jednu z obyvatelek bytů, která byla doma připojená na přístrojích. Ty přestaly fungovat, protože hasiči dům odpojili od elektřiny.

Hořet začalo krátce před sedmou večer, zásah se zřejmě protáhne na několik hodin. Uvnitř objektu pod hromadami harampádí se stále objevují ohniska požáru, hasiči mohou ale hasit pouze zvenku, konstrukce je nestabilní a hrozí zřícením.

Tagy: