Eva Perkausová uvízla na Maledivách. Její přítel má pozitivní test na koronavirus

Eva Perkausová

Eva Perkausová uvízla na Maledivách

Moderátorka televize CNN Prima NEWS Eva Perkausová se zatím nemůže vrátit z dovolené na Maledivách. Její přítel Ivan Hecko měl totiž pozitivní test na koronavirus. Maledivy tak nesmí on ani lidé, kteří se s ním potkali, dva týdny opustit a musí být na vlastní náklady v izolaci.

„Zůstali jsme nedobrovolně v zahraničí. V úterý jsme měli odcestovat zpět do Prahy, ale dozvěděli jsme se, že jeden z našich výsledků je pozitivní na koronavirus,“ vzkázala přes CNN Prima NEWS Perkausová z Malediv.

Dodala, že tomu nemohou uvěřit, protože ani jeden z nich nemá žádné příznaky. „Naopak máme pocit, že jsme načerpali trochu energie, takže nás ta informace velmi zaskočila. Ještě víc nás zaskočilo, že nemáme možnost nechat si udělat znovu test. Tady jsou tak striktní nařízení, že nám během 14 dnů test zkrátka neudělají. A to jsme se snažili přes cestovku, přes ambasádu,“ vypočítala moderátorka.

Protože je pozitivní jeden z nich, oba musí zůstat v karanténě. „A to bez jakéhokoliv pohybu. Doufejme, že za 14 dní budeme oba negativní a dostaneme se odsud,“ dodala Perkausová.

Ministerstvo před cestou na Maledivy varovalo

České ministerstvo zahraničí před cestou na Maledivy varovalo. I když je země pro zahraniční turisty otevřená, trvá tam stav ohrožení veřejného zdraví z důvodu přetrvávajícího rizika komunitního šíření koronaviru. Turisté, kteří tam jsou pozitivně testovaní nebo byli s někým pozitivním v kontaktu, nesmí zemi opustit a musí zůstat v dvoutýdenní izolaci. A to na vlastní náklady.

„Možnosti poskytnutí včasné případné konzulární asistence občanům ČR v nouzi na Maledivách jsou limitované, neboť na Maledivách nemá Česká republika žádný zastupitelský úřad,“ varuje také ministerstvo na svých webových stránkách.

Na Maledivách je v současné době kromě Perkausové i herečka Patricie Pagáčová se svým manželem, která v úterý na Instagramu oznámila těhotenství. Na dovolené v exotické zemi je i bývalá přítelkyně hokejisty Jaromíra Jágra Veronika Kopřivová s partnerem Miroslavem Dubovickým.

Tagy: