Exploze varny vyděsila Hustopeče. V drogovém doupěti měla bydlet samoživitelka s dětmi

Jihomoravští policisté řeší výbuch v jednom z městských bytů v Hustopečích. Podle vyšetřovatelů tam explodovala varna na drogy. V bytě přitom údajně měla bydlet samoživitelka s dětmi. Požár po výbuchu zranil muže, který má podle policie vše na svědomí. Se svými zraněními skončil na popáleninovém oddělení v nemocnici.

Zpočátku poklidná noc v nájemním domě v Hustopečích se v momentě změnila v drama. V bytě, kde bydlí samoživitelka se dvěma dětmi, se ozval výbuch.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zdrogovaný muž surově zbil kamaráda i přítelkyni. Policisté dopadli nebezpečného recidivistu

„Jak jsem spala, tak jsem vyskočila z postele, protože jsem slyšela ránu. Výbuch vyhodil pojistky v celém bytě,“ líčí pro CNN Prima NEWS sousedka.

Co se v bytě odehrálo – včetně toho, že uvnitř hořelo – se zpočátku prý dařilo zamaskovat. Oheň měl uhasit sám mladý muž, který se při explozi vážně zranil. Pomoc záchranářů mu nakonec zavolal jeho příbuzný, jenže až druhý den a hlavně do úplně jiného města. To už ale sousedé upozornili na krev, která byla na bráně i na chodníku a v Hustopečích zasahovala policie.

Kriminalisté už několik hodin prohledávají nejen samotný dům, ale i jeho okolí. Prohlíželi i přistavěné popelnice.

„Kriminalisté na místě zajistili důkazy a materiály, které jsou potřebné pro výrobu omamných a psychotropních látek. Při incidentu byl zraněný 30letý muž, který je zároveň i podezřelý,“ uvádí mluvčí jihomoravských policistů Petra Hrůzová.

Policie teď čeká na to, až se zdravotní stav podezřelého zlepší a bude schopný výslechu. Co přesně a jak dlouho se v domě odehrávalo, zajímá i vedení města, kterému byt patří. Podle sousedů se ale podobný incident dal očekávat. O tom, že se v bytě nestandardně střídali návštěvníci po desítkách, se podle nich prý vědělo. Hovoří i o drogové minulosti matky dvou dětí.

„Přišli nás upozornit z obce, že je agresivní, že si na ni máme dávat pozor. A když se bude něco dít, ať okamžitě voláme,“ konstatuje sousedka.

Podle informací sousedů už žena dostala výpověď z bytu. Zraněný muž bude pravděpodobně obviněn z neoprávněného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a z obecného ohrožení.

Tagy: