Finská premiérka se nechala vyfotit s velkým výstřihem. Rozdělila tím společnost

Sanna Marinová způsobila rozruch ve Finsku poté, co se nechala vyfotit s velkým výstřihem do tamního časopisu. Část veřejnosti kritizuje nejmladší předsedkyni vlády na světě za to, že by měla působit spíš jako vůdkyně než modelka. Zastánci 34leté Marinové naopak argumentují, že takto ukazuje sílu a nezávislost.

Finská vláda, jejíž funkční období započalo v prosinci minulého roku, bourá stereotyp o tom, že ženy do politiky nepatří. Kabinet Sanny Marinové čítá dalších 11 ministryň. Sama Marinová však před několika dny způsobila ve Finsku rozruch, když poskytla rozhovor módnímu časopisu Trendi. U příležitosti interview se nechala vyfotit v saku bez podprsenky a s hlubokým výstřihem.

Mnoho lidí takové jednání odsuzuje, přijde jim neprofesionální a nevhodné pro předsedkyni vlády. Naopak část veřejnosti se Marinové zastává. Na Instagramu se dokonce začaly objevovat fotky s hashtagem #imwithsanna (jsem se Sannou), na kterých lidé fotku finské premiérky napodobují.

Do iniciativy se zapojilo téměř dva a půl tisíce uživatelů, kteří se tímto Marinové snaží vyjádřit podporu. Někteří z nich také zmiňují fakt, že kritika finské předsedkyně vlády pramení z nerovnosti mezi ženským a mužským pohlavím. Zatímco Putin jedoucí na koni svlečený do půlky těla má vyzařovat sílu, výstřih Marinové je považován za nepřijatelný.

Tagy: