Football Fanatics: Pogba dal vzniknout poháru za fotbalové diletantství. Kdo je vítěz?

Paul Pogba v Manchesteru United zaujmul častými změnami účesů. Výkony už tolik neoslnil.

Kdo získal putovní pohár Pavla Pogby?

Paul Pogba se po šesti letech v Manchesteru United vrací do Juventusu Turín. S velkou nepořízenou, dá se říct. Byl součástí jednoho z nejhorších období slavného anglického klubu, sám navíc za svůj přístup schytával nezřídka kritiku. Podle pořadu Football Fanatics na CNN Prima NEWS zapomněl na to, co z něj udělalo hvězdu. Proto si „Pavel“ zaslouží, aby po něm byl pojmenovaný putovní pohár. Prvním držitelem se stává Harry Maguire.

Slavný trenér José Mourinho před časem Paula Pogbu označil za „virus“ Manchesteru United. Někoho, kdo rozklíží tým. Proto fanoušci „rudých ďáblů“ příliš neoplakávají fakt, že francouzský záložník Old Trafford teď opustil.

Mrzet je může jen to, že Pogba už kdysi za United coby mladíček hrál, pak odešel do Juventusu, odkud ho anglický klub koupil v roce 2016 zpět za 105 milionů eur, což byl ve své době nejdražší přestup v historii fotbalu. Celkem za šestileté angažmá do hráče Manchester investoval v přepočtu zhruba šest miliard korun a teď odchází po konci smlouvy zadarmo.

Zářil svými účesy

Za takovouto finanční podporu se adekvátně neodvděčil. „Pavel Pogba je můj miláček,“ říká v nadsázce průvodce pořadem Football Fanatics Mikoláš Tuček. „Co mě nejvíce fascinuje na Pavlovi, není jeho glamour životní styl, jeho televizní seriál o kadeřnictví, ale fakt, že pro všechnu radost na světě zapomněl na to, co z něj udělalo světovou hvězdu. Ne, Instagram to není. Je to kopaná. Právě míra nenaplněného talentu mě skutečně deptá. Proto jsem se po něm rozhodl pojmenovat putovní pohár, který udělíme po každé sezoně za významné počiny v oblasti mentálního břídilství a fotbalového diletantství,“ pokračuje.

Tuček zmiňuje, že za uplynulou sezonu bylo kandidátů na vítězství v ocenění několik. Ale pohár může získat jen jeden hráč. A tím je Harry Maguire. „Teď jen vymyslet, za který moment. Mohlo by to být za jeho – v uvozovkách – celkový přínos fotbalu. Miluju ale jeho reakci k publiku, když si po vstřeleném gólu dal ruce k uším, aby umlčel všechny své kritiky. Jen dodám, že to bylo utkání se supersilnou Albánií,“ poznamenává ironicky moderátor.

Putovní pohár Paula Pogby tedy míří opět do Manchesteru United ke stoperovi, který se v roce 2018 stal nejdražším obráncem na světě.

Na celou nejnovější epizodu Football Fanatics se můžete podívat zde:

Tagy:
Juventus Turín fotbal sport Harry Maguire José Mourinho Manchester United FC Mikoláš Tuček Football Fanatics přestup Paul Pogba