Football Fanatics: Reprezentace musí mít ambice. Proč být „zaprděným“ čecháčkem u zdi?

Jaroslav Šilhavý na lavičce národního týmu při zápase ve Španělsku.

Abeceda Jaroslava Šilhavého

Česká fotbalová reprezentace má za sebou první část nového ročníku Ligy národů. Poměřila síly s giganty Portugalskem, Španělskem, skolila rovněž silné Švýcary. Nový díl pořadu Football Fanatics na CNN Prima NEWS shrnul současnou tvář reprezentace podle prvních písmen příjmení reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého.

Moderátor týdenního fotbalového pořadu Mikoláš Tuček se proměnil v pana Drožkaře a při své jízdě Prahou představil abecedu trenéra národního týmu Jaroslava Šilhavého.

„Š“ jako šikovní

Protože čeští fotbalisté umí být šikovní. Když se jim chce. A já myslím, že trenér Šilhavý umí motivovat. Říká se, že je „měkkej“, že za ním nejde kabina. Podle mě jsou to kecy. Myslím, že kluci za něj kopou na krev.

„I“ jako impotence

Co si budeme povídat, když už česká repre dá gól, je to takové upracované. Hůř připravené, než jsem byl já u maturity. Já to nakonec se štěstím dal, ale asi jako český nároďák dává se štěstím góly.

„L“ jako lavička

Co si budeme povídat, naše lavička není výkvět hvězd. Havel, Jemelka, teď zkušený leštič Alex Král z West Hamu… Spíš jednooký mezi slepými. Když si vzpomeneme, že třeba za trenéra Karla Brücknera se na lavičku nedostal ani Jirka Jarošík, který tehdy kopal v Chelsea, musíme být k Šilhavému shovívavější a férovější.

„H“ jako hroťák

Absence Patrika Schicka při zápasech Ligy národů stvořila novou hvězdu – Jana Kuchtu. A myslím si, že Šilhavý – co nejdřív to půjde – by je měl postavit spolu. Klasické duo malý a velký. Jako tenkrát legendární Baroš s Kollerem. Jenom, aby to nebyli Baroš s Kollerem z Wishe.

„A“ jako ambice

Proč je nemít. Proč být zaprděný čecháček, který to furt hraje při zdi, co si pořád říká: „Oni jsou větší, lepší, mají více peněz.“ Ne. Chuť, odvaha, ambice. Myslím si, že to do nich Šilhavý dostal. Ukazujeme koule. Teda, vy kluci, ukazujete koule.

„V“ jako vrátit se v čase

My si musíme uvědomit, že český nároďák je ve fázi, kdy můžeme porazit každého, ale také můžeme s každým rupnout. Jako vyklepnout Švýcary je pro nás úspěch. Oni jsou na mistrovství světa, my ne. Musíme se totiž trochu přestat dívat na fotbal optikou Pavla Nedvěda, je třeba se na něj dívat optikou Jakuba Jankta.

„Ý“ jako YOLO

You only live once. Žiješ jednom jednou. A pro trenéra nároďáku to platí trojnásob. Šilhavý musí ukázat chuť a koule. Já myslím, že to dává.

Tagy: