Football Fanatics: Zopakovaný fígl nezafungoval. Kloppova éra v Liverpoolu je u konce

Jürgen Klopp nyní v Liverpoolu zažívá nejtěžší období od svého příchodu v roce 2015.

Šest důvodů, proč je liverpoolská éra Jürgena Kloppa u konce

Co se to děje s Liverpoolem, jedním z nejúspěšnějších evropských klubů posledních let? V Premier League mu v neúplné tabulce patří až deváté místo a zdá se, že éra obdivovaného trenéra Jürgena Kloppa u Reds může být u konce. Na nynější tápání týmu německého odborníka se podíval pořad Football Fanatics vysílaný na CNN Prima NEWS.

Před sezonou přišel věhlasný útočný trojzubec Sadio Mané, Roberto Firmino, Mohamed Salah o jeden bodák. Góly se ještě dají nahradit, ale s odchodem Maného do Bayernu Mnichov vypadlo kolečko v precizním presinkovém stroji. A to nyní Reds chybí ještě víc.

Liverpool může také dohánět únava z minulé sezony. „63 zápasů během jednoho ročníku bylo nejvíc ze všech týmů na světě. To zkrátka cítíš v nohách. Mnohem horší ale bylo, že v poslední možný moment přišli o triumf v Premier League i v Lize mistrů,“ říká moderátor pořadu Football Fanatics Mikoláš Tuček.

Dodal, že se čtyřmi trofejemi v kapse by se daleko lépe regenerovalo. Úspěch v Premier League v boji s Manchesterem City pravděpodobně Kloppův soubor ani nečekal. Ale do finiše Ligy mistrů s Realem Madrid šel v pozici favorita. Bílý balet mu opět ukázal, jak se hrají finále.

V případě slavného klubu z města Beatles a jeho aktuálního trápení také platí, že opakovaný vtip není vtipem. „Toto odkazuje k roku 2019. Klopp tehdy prohrál anglickou ligu o jediný bod. A týmu věřil natolik, že jej neposílil. Všichni kroutili hlavou, ale na konci další sezony Liverpool slavil titul. Letos tento fígl de facto zopakoval. Ale s o dva roky starším kádrem. A už to nefunguje,“ hodnotí Tuček.

Tohle není Liverpool way

Není to tak, že by Liverpool neposílil vůbec nikdo. V létě dorazil i jeden drahý muž jménem Darwin Núñez, ale zatím nedoručuje to, co je po něm požadováno. „I když investice do Núñeze vypadá jako krok vpřed, klub neposílil, ale spíš oslabil. Tady vidím ohromnou chybu vedení, které pozdě reagovalo na nedotažené přestupy. A v panice sáhlo po nevyzkoušeném Arthurovi z Juventusu. Tohle není Liverpool way,“ uvádí moderátor.

A co je ona Liverpool way neboli liverpoolská cesta? Intenzita. Tak nazval Kloppův asistent Pepijn Lijnders knihu o minulé sezoně. Podle Tučka intenzita zřejmě zůstala v knihkupectví. „Slabý presink vepředu dává protivníkům prostor přesněji rozehrávat, tím se dostávat snáze přes zálohu a najednou se ukazuje, jak je celý gegenpressing křehká záležitost. Cítím jako fanoušek smutek? Ale vůbec ne. Naopak vděčnost.“

Vždyť kdo by například v roce 2015 čekal, že tehdy nemastný, neslaný Liverpool získá v dalších letech titul, ovládne domácí pohárové soutěže a třikrát bude ve finále Ligy mistrů? „Klidně bych to tehdy vyměnil za ledvinu,“ říká Tuček.

V hloubi duše doufá, že se mýlí, ale bojí se, že první část Kloppovy éry skončila na jaře ve finále s Realem.

Na celou nejnovější epizodu Football Fanatics se můžete podívat zde:

Tagy:
Roberto Firmino fotbal sport Jürgen Klopp Liverpool FC Mohamed Salah Sadio Mané Mikoláš Tuček Football Fanatics Darwin Núñez