Fiala na festivalu, Rakušan na bobech a Havlíček v obleku. Prázdniny začaly i poslancům

Politici na sociálních sítích ukázali, jak tráví léto.

Jak tráví politici prázdniny?

Hurá, prázdniny! To už si neříkají jenom děti, ale i mnozí čeští politici. Poslancům totiž začaly parlamentní prázdniny. Volno budou mít šest týdnů a hned první den si užívají naplno. Podívejte se, kdo vyrazil za kulturou a kdo je vášnivý sportovec.

Měsíc a půl dlouhé volno někteří poslanci odstartovali sportem. „Jsme v Příbrami na hřišti místního fotbalového klubu. Máme před sebou druhý fotbalový turnaj tohoto léta,“ prozradil místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) na Instagramu. Stejně jako v minulých letech se i tentokrát do charitativního zápasu zapojilo několik dalších poslanců z ODS. Pomáhají malému Maxovi, který bojuje s vážnou nemocí.

ČTĚTE TAKÉ: Strhující výkon, jásá prezident Pavel. Politici gratulují Krejčíkové k triumfu na Wimbledonu

Na kolo sedl nejen ministr zdravotnictví Vlastimil Válek z TOP 09, ale i jeho častý kritik, stínový ministr Kamal Farhan z hnutí ANO. Ten na sociálních sítích pochválil nejen svůj výkon, ale i prázdninový oběd. „Ze Železné Rudy vystoupat na Polom, do Prášil na skvělou houbovku a zpátky. Máknul jsem si pěkně,“ napsal na Facebooku.

Ze Železné Rudy vystoupat na Polom, do Prášil na skvělou houbovku a zpátky. Máknul jsem si pěkně😊💪

Posted by Kamal Farhan on Saturday, July 13, 2024

To poslanec Karel Havlíček (ANO) se o prázdninách hodil do gala. Zavítal na festival do Českého Krumlova. „Jsem tu už minimálně po dvacáté,“ napsal na svém Instagramu.

Poslancům začaly parlamentní prázdniny v pátek. Pokud žádný klub v létě nesvolá mimořádnou schůzi, sejdou se podle programu až 26. srpna.

O víkendech stihli letní aktivity i členové vlády. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) vzal děti na výlet. Premiér Petr Fiala (ODS) s manželkou Janou minulý týden obráželi festivaly. „Zdravím vás z Boskovic, jsem tady na festivalu pro židovskou čtvrť. Spousta lidí, příjemná atmosféra,“ poslal předseda vlády zdravici na sociálních sítích. Za trochu jiným zážitkem vyrazil ministr pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti). Ten na táboře pouštěl elektronickou hudbu.

I přes parlamentní prázdniny kabinet Petra Fialy zatím stále zasedá každou středu ve Strakově akademii. Vládní prázdniny začnou až 25. července a budou trvat necelé tři týdny.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rivalita stranou. Turka přivezl na setkání s Fialou Vondra, projížďku hájí životním prostředím

Tagy: