Harrisová má Swiftovou, Trump Muska. Komu vyjádřily podporu americké celebrity?

Taylor Swiftová vyjádřila podporu Harrisové

Které celebrity podporují Trumpa a které Harrisovou?

Americká zpěvačka Taylor Swiftová v prezidentských volbách veřejně podpořila Kamalu Harrisovou. Donald Trump pak má na své straně miliardáře Elona Muska. Jaké další celebrity vyjádřily svůj politický názor?

Ikona. Hvězda. Vzor. Taylor Swiftová ve známém hitu zpívá, jak ze sebe vše setřese. Umí zatřást ale i s mladými. Například, když řekne, koho bude volit. „Volím Harrisovou, protože bojuje za věci, o kterých si myslím, že potřebují silného zastánce. Myslím, že bude skvělou lídryní. Věřím, že v Americe toho můžeme dosáhnout mnohem víc, když nás povede klid a ne chaos,“ uvedla zpěvačka na sociální síti Instagram.

ČTĚTE TAKÉ: Vyřeším válku na Ukrajině už před inaugurací, řekl Trump. Chcete se vzdát, tepala ho Harrisová

V příspěvku se Swiftová podepsala jako bezdětná kočičí dáma. V jasné narážce na některé republikány, podle kterých ženy bez ratolestí nemohou nic komentovat. Ironicky slova slavné zpěvačky komentoval miliardář Elon Musk, který naopak podporuje Donalda Trumpa. „Tak fajn, Taylor, vyhrála jsi. Dám ti dítě a pohlídám tvoje kočky. Dám ti dítě a budu chránit tvé kočky svým vlastním životem,“ napsal Musk na sociální síti X.

Podpora politiků celebritami je ve Spojených státech už roky zavedená praxe. Hlas od Swiftové je ale podle amerických médií zcela bezkonkurenční. Kromě zpěvačky demokratickou kandidátku podpořili i herci George Clooney, Robert De Niro nebo Barbra Streisandová. Většinou fandili už Bidenovi a plynule přešli k jeho nástupkyni. Stejně tak za ní stojí bývalí prezidenti Obama a Clinton s manželkami.

Seznam fanoušků Donalda Trumpa je podstatně kratší, z těch v Evropě známějších je to samozřejmě vizionář Musk, bývalý zápasník Hulk Hogan nebo herec Jon Voight. A minulý týden to vypadalo, že přišel o podporu Vladimira Putina. „Naším favoritem byl Biden, ale když ho dali pryč, řekl všem, aby podpořili Harrisovou, tak to uděláme. Má takový nakažlivý smích,“ nechal se slyšet ruský prezident.

Donalda Trumpa se to prý dotklo, ovšem zbytečně. Podle komentátorů to byl vtip. Nebo spíš polibek smrti Kamale Harrisové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harrisová na rozdíl od Trumpa překonala laťku, řekl Lepš. Exprezident použil Reaganův trik

Tagy: