Harrisová: Trump je fašista. Soudružka s pokřivenou myslí, reagoval exprezident

Kamala Harrisová na novinářském mítinku v Pensylvánii

Debata Kamaly Harrisové na CNN

„Ano myslím,“ odpověděla demokratická viceprezidentka Kamala Harrisová v debatě CNN na otázku, jestli si myslí, že je její soupeř, republikán Donald Trump, fašista. Trump pozvání odmítl. Na sociální síti Truth ale ostře reagoval a Harrisovou označil za soudružku. Rozhovor probíhal se zapojením publika, takže lidé mohli Harrisové klást otázky. Debatovalo se v Pensylvánii – jednom z klíčových států letošních voleb.

„Drtivá většina z nás má mnohem víc společného, než toho, co nás rozděluje, a myslím, že Američané si zaslouží mít prezidenta, který se opírá o zdravý rozum. To, co je praktické a co je v nejlepším zájmu lidí, ne jeho samotného,“ popsala demokratická kandidátka v debatě CNN.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harrisová je na ho*no, řekl Trump. Podle CNN ztrácí kontrolu, je vulgární a diktátorský

Moderátor CNN Anderson Cooper následně podotkl, že citovala generála Milleyho, který označil Donalda Trumpa za fašistu. Poté se jí zeptal, jestli si i ona myslí, že je republikánský kandidát fašista. „Ano, myslím. Také si myslím, že by se mělo věřit lidem, kteří ho v této věci znají nejlépe,“ reagovala Harrisová.

Bývalý prezident Donald Trump ale ostře reagoval na sociální síti a prohlásil, že Harrisová „zesiluje svou rétoriku“, když komentoval její útoky ohledně jeho údajných slov, že potřebuje takové generály, jaké měl Adolf Hitler. „Soudružka Kamala Harrisová vidí, že prohrává, a prohrává těžce, zejména poté, co ukradla závod křivákovi Joe Bidenovi, a tak nyní stále více zvyšuje svou rétoriku a jde tak daleko, že mě nazývá Adolfem Hitlerem a čímkoli jiným, co ji napadne. Je hrozbou pro demokracii a nehodí se na post prezidenta Spojených států. A její průzkumy veřejného mínění tomu nasvědčují,“ uvedl Trump na sociální síti Truth.

Harrisová Trumpa však nenazvala Hitlerem. Během debaty ho jen označila za „nebezpečného“ a zmínila zprávu časopisu The Atlantic, podle níž Trump během soukromého rozhovoru v době svého prezidentství údajně řekl: „Potřebuji generály jako měl Hitler.“ Harrisová pokračovala: „Když prezident Spojených států říká svým generálům něco takového, je to vážná záležitost. A my víme, kdo je.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Trump v reakci na Harrisovou smažil hranolky. Souboj o Bílý dům se přemístil do McDonald's

Tagy: