Harrisová je na ho*no, řekl Trump. Podle CNN ztrácí kontrolu, je vulgární a diktátorský

Republikánský kandidát Donald Trump v cílové rovince kampaně ještě zesílil svou už tak extrémní rétoriku. Na mítinku v Pensylvánii prohlásil, že jeho sokyně v boji o post prezidenta Kamala Harrisová je „na hov*no“. Podle CNN také pozorovatele děsí, že Trump hrozí nasazením armády proti svým odpůrcům.

Zdálo se, že má Trump ve volební kampani amerických voleb 2024 nohu na plynu sešlápnutou až k podlaze. Jenže se ukázalo, že si nějakou rezervu nechal. V posledních dnech totiž exprezident ještě svou rétoriku zesílil a ve svých hlavních tématech je ostřejší než kdy dřív.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump v reakci na Harrisovou smažil hranolky. Souboj o Bílý dům se přemístil do McDonald's

Odnesla to především jeho konkurentka a demokratka Kamala Harrisová. Trump se totiž o víkendu znovu ukázal v Pensylvánii, která může celé volby rozhodnout, a dost nelichotivě se o ní vyjadřoval.

„Musíte říct Kamale Harrisové, že toho máte dost. Že už to nezvládáte. ‚Nemůžeme tě vystát, jsi viceprezidentka na ho*no. Ta nejhorší!‘“ nadával Trump za burácení davů. Takto ostrý výraz na adresu Harrisové veřejně ještě nepoužil.

„Trump na shromáždění v Pensylvánii klesl na novou úroveň vulgarity,“ napsal list The New York Times.

Tím ale Trumpův hanopis nekončil. „Jsi nejhorší viceprezidentka. Kamalo, máš padáka. Vypadni odtamtud, máš padáka! Vypadni!“ opakoval Trump a lidé mu tleskali.

Podle americké CNN exprezident na podobných volebních mítincích odkrývá, jak by mohl vypadat jeho druhý mandát v případě, že volby vyhraje.

„Nejnovější rétorika a chování Donalda Trumpa je i na jeho poměry nevyzpytatelná, diktátorská a vulgární a naznačuje, že pokud bude za 15 dní zvolen prezidentem, čekají ho čtyři roky nepředvídatelného vedení,“ uvádí analýza.

Pošlu na vás vojáky, hrozí Trump

Trumpovy kritiky ale nejvíce neznepokojují nadávky, ale náznaky činů. Exprezident na mítincích hrozí svým odpůrcům a lidem, kteří podle něj zevnitř rozkládají Ameriku, že na ně pošle vojáky.

„Nejvíce znepokojující z posledních Trumpových výroků jsou jeho návrhy, že by mohl použít americkou armádu nebo Národní gardu proti ‚vnitřnímu nepříteli‘, což je klasický nástroj autoritářských vůdců. Na otázku, koho tím myslí, Trump několikrát citoval kalifornské demokratické poslance, Nancy Pelosiovou, bývalou předsedkyni parlamentu, a Adama Schiffa, který byl klíčovou postavou při prvním Trumpově impeachmentu,“ uvedla CNN.

Trump také v minulosti pohrozil, že zatočí se všemi, kteří měli prsty v podle něj zmanipulovaných volbách v roce 2020. V názoru, že toto hlasování neproběhlo podle demokratických regulí, se s ním navíc shoduje i kandidát na viceprezidenta J. D. Vance. Upozornila na to agentura AP.

Americké prezidentské volby jsou na programu 5. listopadu. Podle průzkumů jsou šance Trumpa a Harrisové na zvolení zhruba 50 na 50. CNN Prima NEWS chystá na celou volební noc speciální vysílání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump místo debaty půl hodiny tančil. V davu omdleli lidé, exprezident o incidentu vtipkoval

Tagy: