Souboj o Bílý dům se přemístil do McDonald's. Trump v reakci na Harrisovou smažil hranolky

Donald Trump absolvoval směnu v McDonalds.

Trump i Harrisová na poslední chvíli loví nerozhodnuté voliče

Bývalý prezident Donald Trump finišuje svou kampaň v boji o Bílý dům. Tentokrát si u jedné z pensylvánských franšíz řetězce rychlého občerstvení svlékl sako a oblékl zástěru, aby mohl pracovat jako obsluha. Dokonce zákazníkům předal jídlo u výdejného okénka, zatímco restaurace zůstala zavřená. Podle něj smažení hranolek vyžaduje velkou odbornost. Gesto mířilo na prohlášení jeho rivalky v amerických prezidentských volbách Kamaly Harrisové, že u fritézy a později u pokladny u stejné společnosti kdysi dělala.

O Trumpovi je známo, že je milovníkem rychlého občerstvení a zároveň notorickým germofobem, tedy že má chorobný strach z bakterií. Při své „směně“ v McDonald's exprezident ocenil, že na hranolky nemusí sahat a při nandávání do krabiček se jich dotýkat rukama. Poznamenal, že ovšem člověk musí být zručný.

ČTĚTE TAKÉ: Harrisová jako lhářka a Trump čiré zlo? CNN se ptala školáků, co si myslí o politice

„Vždycky jsem chtěl pracovat v McDonald's, ale nikdy jsem to neudělal,“ uvedl podle webu CNN exprezident. Lidem servíroval jejich objednávky také z výdejního okénka, ze kterého se vykláněl a odpovídal na otázky přítomných médií. Vtipkoval, že jednomu z reportérů může dát zmrzlinu, popsala AP.

Návštěvou fastfoodu Trump podle zahraničních médií reagoval na slova demokratické kandidátky na prezidentku Kamaly Harrisové, že v McDonald's kdysi pracovala. „Dělala jsem hranolky a pak na pokladně,“ řekla podle CNN Harrisová v talkshow herečky Drew Barrymoreové. Trump se ohradil, že takovému příběhu nevěří a po Harrisové požaduje důkaz. Ta jeho výzvu zatím ignorovala.

Nicméně „fastfoodový“ příběh Kamaly Harrisové je v letošních prezidentských volbách často zmiňován. Spojenci demokratické kandidátky ho využívají k tomu, aby ukázali na rozdíl mezi oběma kandidáty – zatímco Trump pochází z vyšší třídy, Harrisová je ze střední.

Prezidentské volby v USA se uskuteční 5. listopadu 2024. CNN Prima NEWS chystá speciální vysílání k volbám na celou noc z 5. na 6. listopadu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump místo debaty půl hodiny tančil. V davu omdleli lidé, exprezident o incidentu vtipkoval

Tagy: