Hasiči zasahují na Teplicku u požáru po výbuchu. Na místě je pět zraněných, asistoval vrtulník

Při výbuchu propanbutanové lahve v závodě v Košťanech na Teplicku se vážně zranilo pět lidí. Tři lidé utrpěli velmi vážná poranění a záchranáři je transportují do vinohradské nemocnice na popáleninové centrum. Pro jednoho člověka přiletěl vrtulník z Prahy, dalšího převáží vrtulník z Ústí a třetí jede sanitkou. Další dvě osoby sanitky vezou do ústeckého traumacentra. Uvedl to mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Událost se stala ve čtvrtek dopoledne v Hornické ulici. Evakuováni byli všichni pracovníci z haly. Podle hasičů šlo o 17 lidí. Evakuace okolí podle hasičů není nutná. Mluvčí teplické policie Ilona Gazdošová řekla, že na místo vyjeli kriminalisté.

ČTĚTE TAKÉ: Při zemětřesení v Turecku zemřela Češka. Záchranáři po ní pátrali několik dní

Do firmy, která provádí revize propanbutanových lahví, přijelo několik desítek hasičů z šesti jednotek. „Vybuchl zbytkový propanbutan v servisované lahvi,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Hasiči ochladili propanbutanové lahve uvnitř budovy. Plyn již nehoří. Nebezpečí dalšího výbuchu nehrozí, uvedli ve 12:20 na Facebooku.

Tagy: