Hasičské auto se převrátilo u Národního muzea při cestě k zásahu. Dva lidé se zranili

V Legerově ulici se převrátilo hasičské auto.

Převrácené hasičské auto v centru Prahy

V Legerově ulici poblíž budovy Národního muzea v Praze se v úterý vpodvečer převrátilo hasičské auto při cestě k zásahu. Při nehodě se lehce zranili dva lidé, uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová. Provoz na frekventované Legerově ulici byl po dobu odstraňování nehody omezený na jeden jízdní pruh. O plném obnovení provozu informovala Technická správa komunikací kolem 20:00.

Plynový hasicí automobil Avia se převrátil cestou k případu, uvedli pražští hasiči na sociální síti X, dříve Twitteru. „Jedná se o vozidlo na hašení zařízení pod proudem a jelo k ohlášenému požáru trafostanice,“ dodali. Požár elektroinstalace se nakonec nepotvrdil, doplnila později v tiskové zprávě mluvčí hasičů Kateřina Suchánská. Podle Daňka převrácené vozidlo poškodilo ještě jedno auto.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vjezd do centra za 200 korun. Praha chce od Nového roku zpoplatnit cesty do srdce metropole

Při nehodě se lehce zranili dva muži. Jeden utrpěl pohmožděniny, druhý úraz ramene. „Oba povezeme po ošetření a zajištění do nemocnice k další péči,“ uvedla mluvčí záchranné služby Poštová.

Převrácenou avii, která hasičům slouží již 26 let, bude stavět zpět na kola těžká technika. Podle policejního mluvčího je Legerova ulice kvůli nehodě uzavřena. Hasiči na síti X později uvedli, že byl dočasně zprovozněn jeden jízdní pruh. Krátce po 20:00 informovala Technická správa komunikací, že provoz v Legerově ulici byl plně obnoven.

Mohli jste přehlédnout: U Hustopečí se stala nehoda s tragickými následky. Podrobnosti ve videu níže.

Tagy:
doprava Národní muzeum Praha Legerova ulice Hasičské auto převrácené