Hazard se životy: Policie ve Vyškově zastavila zfetovaného řidiče. V autě měl děti bez sedaček

Policie ve Vyškově zastavila zfetovaného řidiče. (Ilustrační foto)

Zfetovaný řidič vezl malé děti

Policisté ve Vyškově zastavili extrémně nezodpovědného řidiče. Třicetiletý muž vezl malé děti, které nebyly připoutané a neseděly v autosedačkách. Aby toho nebylo málo, osobní auto nemělo platnou technickou kontrolu. Řidič byl navíc zfetovaný. Vše přitom policisté řešili jen kousek od místa, kde před pár týdny při tragické nehodě zemřely dvě malé děti, které také cestovaly bez pásů.

Když policisté na ulici Brněnská ve Vyškově zastavili osobní auto, nemohli uvěřit svým očím. Ve vozidle cestovaly tři malé děti, dvě z nich přitom nebyly připoutané a neseděly v autosedačkách. A to byl teprve začátek. „Hlídka při kontrole zjistila, že vozidlo má tři čtvrtě roku neplatnou technickou prohlídku a na automobil není sjednané povinné ručení. U řidiče orientační test prokázal přítomnost drog a dvěma dětem chyběly povinné autosedačky,“ sdělila pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Petra Hrůzová.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda na Znojemsku: Jeden mrtvý a čtyři zranění po srážce kamionu s dodávkou

Zfetovaný řidič, který si vůbec neuvědomoval, jaké riziko malým dětem hrozí, následně odmítl lékařské vyšetření s tím, že spěchá za nemocnou přítelkyní.

Incident se odehrál jen kousek od místa, kde před zhruba měsícem při nehodě zemřely dvě nepřipoutané děti. Nezodpovědný řidič, který byl opilý, tehdy také ignoroval veškerá bezpečnostní opatření.

Auto při nehodě ve vysoké rychlosti narazilo do stromu a dvě malé děti z něj doslova vyletěly. „Jedno dítě zemřelo ještě před naším příjezdem, druhé jsme ještě resuscitovali, ale bohužel i přes veškerou snahu se nám nepodařilo obnovit jeho životní funkce,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby jihomoravského kraje Michaela Bothová.

Podle odborníků přitom náraz při rychlosti pouhých 50 kilometrů za hodinu stačí k tomu, aby měl pro dítě bez autosedačky fatální následky. „Je to stejné, jako když dítě padá volným pádem z deseti metrů na betonovou podlahu,“ řekl dopravní expert Roman Budský.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladíci v Brně zbili staršího muže, ten se skutálel ze schodů. Policie již agresory dopadla

Tagy:
drogy policie řidič automobil ohrožení děti Vyškov Roman Budský Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje trestná činnost, právo a spravedlnost