Trávníček mě v 15 letech zneužil, tvrdí žena. Odporné dehonestující lži, reaguje herec

Pavel Trávníček na posledním rozloučení s Libuší Šafránkovou

Žena obvinila Pavla Trávníčka ze sexuálního obtěžování

Legendární český herec Pavel Trávníček, známý především jako princ z pohádky Tři oříšky pro Popelku, čelí nařčení ze sexuálního zneužití. V rozhovoru pro eXtra.cz jej obvinila někdejší komparzistka, které v době údajného činu bylo 15 let. Ke zpovědi se prý odhodlala po kauze kolem psychiatra Jana Cimického. Trávníček tvrzení prostřednictvím svého advokáta razantně odmítl a chystá právní kroky na svou obranu.

K údajnému napadení mělo dojít v roce 2000 při natáčení pořadu Tele Tele v Barrandovských ateliérech. Žena s kamarádkou tam chodily jako komparz, s Trávníčkem se prý vůbec neznaly.

„Po první části pořadu byla pauza, s kamarádkou a dalšími dětmi jsme čekaly na chodbě, až nás znovu pustí do studia. A právě na chodbě jsme ho potkaly. Když jsme ho uviděly, řekly jsme si o podpis. Pan Trávníček se mi podepsal a pak mi nabídl, že má u sebe v šatně podpisové kartičky, pokud bychom je chtěly. Tak jsem souhlasila, že pro ně půjdu a vezmu i ostatním,“ popsala v rozhovoru pro eXtra.cz údajná oběť. Trávníček toto tvrzení prostřednictvím svého právníka jednoznačně odmítl s tím, že má za cíl herce profesně i lidsky zničit.

Žena údajnou událost popsala následovně: „Stála jsem bokem k zrcadlu, které bylo vedle stolu. Otočil mě, přidržel si mě levou rukou tak, aby mě pevně držel, a pravou rukou si rozepnul kalhoty. Mou pravou ruku dal na svůj ztopořený úd. V této fázi jsem se ohradila, že to nejde. Ale on pokračoval do té doby, než se mou rukou uspokojil. Mezitím, co utíral sperma ze zrcadla, se mě ptal, jestli mi už rostou chloupky a zda s ním půjdu na lůžko,“ vylíčila někdejší komparzistka, co se údajně před 22 lety stalo.

Jde o odporné dehonestující lži

Následně mu prý řekla, že si jde umýt ruce. Umyvadlo bylo vedle dveří. „Umyla jsem se, odemkla a odešla,“ popsala. Trávníček prý nevyběhl, žena se jen koukla na číslo dveří od šatny a šla zpět k ostatním. Když dorazila k ostatním komparzistům, podle svých slov brečela. Kamarádce pak měla říct, co se stalo, ale styděla se zavolat si pomoc.

Herec si však tato obvinění nehodlá nechat líbit. „Můj klient se bude proti těmto nehorázným a bezprecedentním útokům na jeho osobu tvrdě bránit,“ stojí ve vyjádření právního zástupce Pavla Trávníčka k obviněním publikovaným na webu deníku EXtra.cz.

„Článek je veden snahou mého klienta společensky, profesně a především lidsky zničit. Klient se nehodlá smířit s tím, že by se měl stát další obětí kampaně ‚Me Too‘. Zdůrazňujeme znovu, že nic z toho, co je v článku uvedeno, není pravdou, vše jsou odporné dehonestující lži,“ dodal advokát.

Někdejší komparzistka prý o události řekla bývalému příteli, ten jí však nevěřil. Až přibližně po třech letech se svěřila dalšímu příteli a současnému manželovi. Nabízí se otázka, proč více než dvě desetiletí mlčela. Odvahu jí prý mimo jiné dodala zpěvačka Jana Fabiánová, která na podzim veřejně obvinila ze sexuálního útoku psychiatra Jana Cimického. S umělkyní prý byla na začátku chvíli v kontaktu.

Údajně napadená žena teď podle svých slov trpí posttraumatickým syndromem. „Mám úzkost či strach jen z toho, když slyším hlas pana Trávníčka v televizi. Mám záblesky vzpomínek, ovlivnilo to mé dospívání a vztah k mužům. V době dospívání jsem neměla dostatek informací, jak zpracovat své trauma. Chtěla jsem zapomenout. Zahlédla jsem ho v televizi a spustila se mi panická ataka,“ uvedla v rozhovoru.

Zhruba před dvěma lety prý vyhledala pomoc. Navštívila psychoterapii, protože jí dělalo problém pracovat v kolektivu mužů. „Pak jsem navštívila svépomocnou skupinu,“ doplnila. S Trávníčkem se od doby údajného znásilnění neviděla. Podle svých slov ale zvažovala, že by ho vyhledala a ve vší slušnosti mu řekla, co jí způsobil.

Tagy: