Drama při natáčení: Hvězda seriálu Dvojka na zabití zachránila kolabující ženu

Herec Filip Kaňkovský

Kecy Taxi - Filip Kaňkovský poskytoval první pomoc přímo během natáčení

Herec Filip Kaňkovský poskytoval první pomoc přímo při natáčení talkshow Kecy Taxi. Při projížďce s moderátorkou Marianou Prachařovou si totiž povšiml ležící ženy na autobusové zastávce. Po chvíli k ní přispěchal na pomoc a okamžitě zavolal záchrannou službu. Jak se ukázalo, žena byla diabetička.

Kaňkovský pomáhal poskytovat první pomoc a nemocnou ženu neopustil do doby, než si ji převzali záchranáři. Na pomoc přispěchali i další kolemjdoucí, kteří si ležící ženy na ulici povšimli.

„Ukázalo se, že paní je diabetička,“ okomentoval incident oblíbený herec ze seriálu Dvojka na zabití, ve kterém ztvárňuje roli Petra Koťátka, kriminálního technika. Poté, co ženu odvezla sanitka, se opět vrátil do taxíku a pokračoval v cestě s Marianou Prachařovou.

Stále vidím místa činu, krev a střelbu

Krátce jí povyprávěl i o své roli v seriálu Dvojka na zabití. Tu si totiž moc užívá. „Jsem rád, že můžu stát na správné straně zákona. A jelikož hraji technika, tak furt vidím místa činu, krev a střelbu,“ popsal Kaňkovský některé momenty z natáčení. Přiznává však, že by v reálném životě tuto profesi vykonávat nemohl. „Ani by nešlo tolik o tu krev, ale spíš atmosféru toho, že člověk přišel o život násilným způsobem. A jelikož jsem citově založený člověk, nedokázal bych tuto profesi vykonávat,“ přiznal herec.

Seriál Dvojka na zabití televize Prima startoval 4. září. Ústřední dvojici hraje Sára Sandeva a Jakub Prachař a kromě nich se v seriálu objevují i další známé osobnosti, jako je Miroslav Vadyka či Milan Šteindler.

Tagy: