Herečky Boudová a Pogodová se pravidelně otužují ve Vltavě. Doporučily i ledovou sprchu

Herečky Sandra Pogodová a Nela Boudová

Herečky se otužují ve Vltavě

Venku je typické podzimní počasí a většina lidí je raději doma. Jsou ale tací, kteří naopak berou sychravé dny jako výzvu. Ti nejodvážnější dokonce neváhají sundat kabáty, obléci si místo nich plavky a trávit minuty v ledové vodě. Do Vltavy se v pátek v centru Prahy ponořily ženy z filmového plátna.

Herečky Sandra Pogodová a Nela Boudová nebyly v ledové vodě poprvé, obě dámy se totiž už několik měsíců otužují pravidelně. „Voda teď má 11 stupňů a tvrdili, že v Praze Vltava už nezamrzne. Jsme oficiálně přihlášené do plaveckého otužileckého oddílu, musely jsme absolvovat zátěžovou zkoušku,“ uvedla Pogodová.

Boudová dodala, že musely jezdit s rouškou na kole. „Nemůžete to dělat každý den, maximálně obden. Když lidé nepůjdou do Vltavy, doporučuji aspoň doma studenou sprchu,“ navrhla Pogodová.

Začít s otužováním se podle hereček dá v jakémkoli počasí. A následující víkend je pro podobné aktivity jako stvořený. „Sobotní ráno bude velmi teplé, má být 8–12 stupňů. Oblačno až zataženo, bude i pršet, ale pak se bude protrhávat oblačnost,“ uvedla meteoroložka Jana Hujslová. Neděle bude také zatažená. Ráno mají být mlhy, ale někde se objeví sluníčko. Během dne má ale pršet. Teploty vystoupí na 12-14 stupňů.

Tagy: