Hlasitá rána a záblesk ohně. V Kolíně nad Rýnem došlo k výbuchu, na místě zasahuje policie

V centru Kolína nad Rýnem došlo ve středu brzy ráno k explozi, která poničila obchod LFDY na Ehrenstraße. Výbuch zanechal na chodníku před vchodem střepy a zničil interiér. Na místě zasahovala policie, která oblast uzavřela a zahájila vyšetřování, informoval deník Kölner Stadt-Anzeiger. V pondělí se odehrál obdobný případ, při kterém byla zraněna jedna osoba. V souvislosti s ním policie zveřejnila fotografii podezřelého muže.

„Pohotovostní služby byly zalarmovány kolem páté hodiny ranní,“ uvedl pro deník Kölner Stadt-Anzeiger policejní mluvčí. Výbuch nahlásil svědek, který uslyšel hlasitou ránu.

ČTĚTE TAKÉ: Na zábavní lodi v Berlíně se znenadání propadla střecha. Devět lidí se zranilo

Poté následoval ještě záblesk ohně, doplnilo zpravodajství WDR s tím, že v místě měl vypuknout menší požár. V obchodě LFDY, který prodává oblečení, byly také rozbity okenní tabule, spadly stropy a obložení.

Při výbuchu měl být lehce zraněn kolemjdoucí, který se snažil oheň uhasit a byl později vyslechnut jako svědek. Okolí místa činu policie uzavřela. „Kolegové v současné době zajišťují stopy,“ uvedl policejní mluvčí pro deník Bild. Vyšetřovatelé používají psa na detekci výbušnin a 3D skener.

Podle policie se podobný incident jen pár set metrů od obchodu LFDY odehrál před klubem Vanity v pondělí večer. Zde došlo ke zranění údržbáře, jemuž se protrhl ušní bubínek.

Pozadí obou trestných činů je zatím nejasné. Policie ale zveřejnila fotografie podezřelého, který je pravděpodobně zodpovědný za pondělní útok.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rabování po povodních na Moravě: Zloději se vloupali do benzinky a lékárny, kradli i sudy

Tagy:
Německo vyšetřování Kolín nad Rýnem výbuch bomba útočník policie