Sledujte Hlavní zprávy: Evropa se chystá na nejhorší. Stopne Rusko plyn úplně?

Konec ruského plynu by znamenal i problémy s vytápěním domácností. (Ilustrační foto)

V pondělí 11. července skončily dodávky ruského plynu do Evropy, byť jen na čas. Kvůli plánované desetidenní odstávce částí plynovodu Nord Stream 1 se však zvyšuje nejistota. Má se Evropa obávat neobnovení dodávek? A co by uzavření kohoutků pro Evropu znamenalo? Nejen o tom budou Hlavní zprávy na Primě a CNN Prima NEWS od 18:55.

Dodávky ruského plynu do Evropy na čas skončily. Důvodem plánované desetidenní odstávky je údržba některých klíčových částí plynovodu Nord Stream 1. Evropa se ale v mezičase připravuje na nejhorší – a to, že už Rusko dodávky plynu buď vůbec neobnoví, nebo jen v malé míře. Takový krok by podle odborníků znamenal další strmý růst cen plynu i elektřiny.

Co si o odstávce myslí odborníci? A co by rozhodnutí Ruska znamenalo pro Evropu, potažmo Česko? Dozvíte se v Hlavních zprávách na CNN Prima NEWS a na Primě, které začínají v 18:55.

Další pondělní program CNN Prima NEWS:

19:40 Krimi zprávy

Bouračka na cestě do práce, vyloupený obchod za rohem nebo podvodník, který vám klepe na dveře, se nás týkají víc, než si myslíme. Situace, ve kterých bychom se nechtěli ocitnout, ale o kterých bychom měli vědět.

19:55 ShowTime

To nejdůležitější ze světa showbyznysu.

20:00 Zprávy

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

21:00 Zprávy

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

22:00 360°

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my také.

23:00 Zprávy

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: