Hledá se český herní klenot. Hlasujte v anketě Česká hra roku a rozhodněte, kdo zvítězí

Hlasujte v 12. ročníku ankety Česká hra roku a rozhodněte, který tuzemský titul si zaslouží ocenění.

Hlasujte v anketě Česká hra roku. Rozhodněte, který titul si zaslouží ocenění

Zapojte se do hlasování v anketě Česká hra roku a rozhodněte, který tuzemský titul si za rok 2021 zaslouží ocenění ze strany veřejnosti. Svůj hlas můžete dát jedné z 15 vybraných českých videoher, mezi nimiž nechybí velké blockbustery či drobná nezávislá tvorba. Hlasovat můžete do 23. listopadu 2022 včetně. Mediálním partnerem ankety je herní pořad CNN Prima Gaming, který můžete sledovat každou sobotu od 22:40 na CNN Prima NEWS a na webu cnnprima.cz.

Již 12. ročník slavnostního předávání cen autorům nejpřínosnějších českých her roku se uskuteční 6. prosince v 18:00, a to ve formě živého přenosu na Youtube kanále pořadu Indian. Odborná porota, jejíž součástí je také redakce CNN Prima Gaming, udělí celkem sedm cen za rok 2021 v různých kategoriích, od nejlepšího designu po technické řešení či nejzajímavější studentský projekt.

Během vysílání vystoupí jak vývojáři, tak novináři či významné osobnosti tuzemské herní scény. Večerem bude provázet moderátorská dvojice Tomáš Otáhal a Filip Kraucher.

O vítězi osmé ceny ovšem rozhodnou sami hráči v on-line hlasování. Opět se totiž vrací veřejná kategorie „Nejlepší podpora komunity“. V praxi tak hráči odmění tuzemské tvůrce, kteří se o své hry příkladně starají – přinášejí pravidelné aktualizace a obsah, komunikují se základnou fanoušků a pečují o své virtuální dílo i roky po vydání.

A jaké hry jsou k mání? Porota nominovala celkem 15 titulů vydaných od roku 2010. Veřejné hlasování skončí 23. listopadu 2022 v 23:59, posléze se digitální „urny“ uzavřou a dojde na vyhodnocování. Výsledky budou oznámeny během slavnostního předávání cen.

Účastníci on-line ankety se rovněž automaticky zařadí do soutěže o univerzální dárkové poukazy. V nabídce jsou kupony pro platformy Steam, PlayStation, Xbox, Netflix a další. Organizátoři vylosují celkem 30 výherců. Účast v soutěži je dobrovolná, ale vyžaduje zadání osobních údajů.

Více informací – včetně seznamu nominovaných her do veřejné ankety – najdete na stránkách ankety Česká hra roku. V pořadu CNN Prima Gaming pak v prosinci přineseme reportáž ze slavnostního večera.

Tagy:
počítačové hry cena ocenění technologie videohry anketa hlasování streamování pořady CNN Prima NEWS Netflix Xbox Gaming herní průmysl Steam Indian CNN Prima Gaming PlayStation Mikoláš Tuček Česká hra roku Amanita Design Score