Hnilička: Roušky v bazénu? Nelogické, ale vláda je chce při sportu ještě nechat

Milan Hnilička

Amatérští sportovci kritizují, že oproti profesionálům stále nemohou adekvátně hrát. Na vnitřních sportovištích je totiž nadále omezený počet lidí a podle aktuálních pravidel se na nich musí nosit roušky. Změní se to v nadcházejících dnech? A kdy se amatéři a mládež budou moci vrátit ke sportu? Hostem pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS byl předseda Národní sportovní agentury, poslanec a bývalý hokejový brankář Milan Hnilička (za ANO).

Hnilička v pořadu 360° Pavlíny Wolfové připustil, že roušky by se i po avizovaném rozvolnění ve čtvrtek nadále měly nosit ve vnitřních sportovištích. Teoreticky by je tak lidé měli mít například i v plaveckých bazénech.

Proti uvolnění tohoto pravidla je totiž ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). „Ty roušky při sportu rozvolňovat ještě nechce,“ řekl na adresu Blatného šéf Národní sportovní agentury s tím, že si sám uvědomuje nelogičnost tohoto nařízení. „Je to těžká situace, protože v rouškách je to (sportování) téměř nereálné,“ dodal.

O možné revizi nařízení o rouškách ve sportovištích by měl s Blatným jednat po uplynutí zhruba deseti dní. Zrušení roušek pro amatérské sportovce a mládež je tak stále ve hře, pokud se tedy situace nezhorší. „Nechceme rozvolněním ve sportu způsobit třetí vlnu,“ řekl Hnilička. Zároveň však dodal, že opatření, se kterými nyní jeho agentura přišla, ale nebyla přijata, by třetí vlnu určitě nezpůsobila.

V pořadu 360­° Pavlíny Wolfové bývalý hokejista také řekl, že ze sportovních odvětví slýchá především názory, které volají po uvolnění sportu. Stopka pohybových aktivit se dle něj negativně podepisuje zejména na dětech. „Děti přibraly v průměru dvě kila a získaly návyky, které nejsou dobré,“ vysvětlil Hnilička.

Na závěr Hnilička dodal, že i přes aktuální stav věří v restart sportu v nadcházejícím roce. Problémy vidí zejména v amatérském a mládežnickém sportu. „Trápí nás amatérský a dětský sport, které jsou už dlouho na stopstavu,“ zakončil šéf Národní sportovní agentury.

Tagy: