Masakr v Oklahomě: Chlapec po probuzení našel všechny v domě mrtvé, motiv vražd je záhadou

Desetiletý chlapec z Oklahomy zažil horor, když se v pondělí ráno doma probudil a našel celou svou rodinu zmasakrovanou. Podle policie vraždil jeho otec, který zastřelil manželku, tři syny a následně i sebe, uvedlo NBC News. Dítě přivolalo pomoc, ale už bylo pozdě.

Dvaačtyřicetiletý Jonathon Candy se pohádal se svou o tři roky mladší ženou Lindsay, načež ji několikrát zasáhl zbraní. Poté našel a zastřelil tři své syny ve věku 12 až 18 let, než se sám zabil, uvedl seržant oklahomské policie Gary Knight. Jediný přeživší, desetiletý chlapec, zavolal policii v pondělí dopoledne a řekl jí o hrůzném nálezu, informoval americký web NBC News. Hoch je nyní v péči příbuzného.

ČTĚTE TAKÉ: Známého podnikatele ubodal, pak s jeho dcerou vyrazil na rande. Větrák dostal výjimečný trest

Policie obdržela telefonát na tísňovou linku od desetiletého chlapce, který uvedl, že všichni v domě vypadají mrtvě. „To, co se stalo uvnitř domu, nebylo nic jiného než masakr,“ řekl Knight. Mělo přitom jít o bezproblémovou rodinu.

Když úředníci dorazili na místo, dítě na ně čekalo venku před domem. Podle médií se nejdříve ujistili, že není zraněný a teprve poté vešli dovnitř. Tam našli pět bezvládných těl. Matku a jednoho ze synů nalezli v přízemí, zatímco další dva sourozenci leželi nahoře v patře, kde se nacházela i mrtvola údajného útočníka.

Vyšetřovatelé zatím tápají, co stálo za masakrem v domě. Domnívají se však, že chlapcův otec „systematicky“ procházel domem v noci a zavraždil své syny poté, co několikrát postřelil svou ženu, informoval web USA Today News. Předpokládá se, že střelec začal řádit v přízemí a pak pokračoval nahoru. Podle policie však otec nechal svého nejmladšího syna bez zranění. „Nevíme, proč se tak stalo,“ sdělil Knight.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Napadeného v autoservisu v Řepích nezachránila ani resuscitace

Tagy: