Horor v plážovém hotelu v Mogadišu: Teroristický útok si vyžádal devět mrtvých

Na plážový hotel v somálském hlavním městě Mogadišu zaútočili teroristé. Použili zbraně i bomby a jejich útok si vyžádal devět mrtvých a dalších 10 těžce raněných. Podle webu The Sun trvalo „obléhání“ 12 hodin a začalo už v pátek večer.

Plážový hotel Pearl Beach se po krvavém útoku proměnil doslova v trosky. Teroristé kromě zbraní použili také bomby. Snímky z místa po výbuchu ukazují rozbitá okna a poničené okolí hotelu včetně „zmuchlaných“ aut. Podle webu The Sun bylo zachráněno 84 lidí včetně žen a dětí.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza, pomáhal jsem i dívce bez obličeje. Hrdina promluvil o brutální střelbě v Texasu

„Slyšel jsem zvuk výstřelů, které přicházely z pláže, a po nich následoval obrovský zvuk exploze,“ citují Africa News jednoho ze svědků. Další popsal, že střelba začala krátce před 20:00 a že s přáteli našli úkryt v restauraci.

Za útokem stojí povstalecká skupina aš-Šabáb napojená na Al-Káidu. Web Al Jazeera citoval prohlášení somálského policejního sboru, podle něhož bezpečnostní síly zabily sedm útočníků. „Během záchranné operace byli umučeni tři stateční členové bezpečnostních sil,“ dodala policie.

Aš-Šabáb v Somálsku již dříve provedla několik útoků. Jejich terčem byly hlavně hotely, neboť se v nich většinou ubytovávají vysoce postavení somálští i zahraniční úředníci. A nejinak je tomu v případě hotelu Perl Beach, který je podle médií oblíbený u vládních úředníků. Navíc se nachází ve stejné ulici jako například turecké velvyslanectví.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Spojenými státy otřásla další masová střelba.

Tagy: