Nové detaily k úmrtím po rodinném obědě. Promluvila žena podezřelá z otravy příbuzných

Policie podezírá Erin Pattersonovou z otravy příbuzných svého exmanžela.

Australanka je podezřelá z otravy příbuzných

Žena, která je podezřelá z otravy příbuzných, tvrdí, že houby koupila v obchodě. Vyplývá to z jejího prohlášení policii. Vyšetřovatelé se domnívají, že své příbuzné otrávila vědomě, což žena odmítá. Po jejím jídle zemřeli tři lidé, čtvrtý zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

Osmačtyřicetiletá Erin Pattersonová v prohlášení uvedla, že chce vyjasnit všechny nejasnosti, protože byla „extrémně vystresovaná a zdrcená ze smrti“ svých blízkých. Nejdůležitějším bodem jejího vyjádření je, že houby, po jejichž konzumaci měli zemřít její příbuzní, koupila v obchodě. Její prohlášení pro policii citovala americká ABC.

ČTĚTE TAKÉ: Rodinný oběd skončil tragédií. Tři lidé zemřeli po konzumaci jídla, policie podezírá kuchařku

Podle policie Pattersonová 29. července podávala doma uvařené jídlo rodičům svého bývalého manžela, Donu a Gail Pattersonovým, Gailině sestře Heather jejímu manželovi Ianovi. Ze čtyř příbuzných, kteří přišli na oběd, tři zemřeli s příznaky otravy houbami, uvedli podle CNN minulý týden vyšetřovatelé. Ian zůstává nadále v kritickém stavu v nemocnici.

Oddělení vražd policie ve státě Victoria, které případ vyšetřuje, vyzvalo obyvatele, aby nesbírali houby v lesích a jedli pouze ty, které jsou k dostání v supermarketech. Pattersonová však tvrdí, že jeden balík hub koupila před několika měsíci v asijském obchodě v Melbourne a druhý před nedávnem v supermarketu.

„Doufám, že toto prohlášení může nějak pomoci. Věřím, že kdyby lidé více znali pozadí, neunáhlili by se s úsudky,“ píše dále Pattersonová ve vyjádření.

„Jsem zcela zdrcená z představy, že tyto houby mohly způsobit smrt mých blízkých. Opravdu chci zopakovat, že jsem neměla absolutně žádný důvod lidem, které jsem milovala, ublížit,“ dodala. Pattersonová zatím v souvislosti s úmrtími nebyla zadržena ani obviněna. Policie odmítla vyjádření komentovat.

Tagy: