Bizarní hovor okupanta s manželkou. Chtěla, aby přivezl z Ukrajiny lidskou hlavu a oblečení

Ruský voják hlídkující u vjezdu do Mariupolu

Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) zveřejnila další telefonický hovor mezi ruským vojákem a jeho manželkou. Obsahu nahrávky lze jen těžko uvěřit. Žena okupanta žádala, aby domů přivezl různé kusy oblečení sesbírané z mrtvých těl Ukrajinců. Rovněž po něm chtěla, aby se připojil k Vagnerově skupině, protože prý její členové Ukrajincům sekají hlavy. I o tuto část těla žena jevila velký zájem.

„Ruské ženy vyzývají své muže, aby přinesli ‚trofeje‘ od zabitých Ukrajinců. Stuhy, boty, vojenské košile či hlavy ukrajinských obránců, kteří zemřeli v bojích. To je vrchol snů prosté ruské dívky z Moskevské oblasti,“ komentovala SBU nahrávku, která je i přeložena do angličtiny.

Na záznamu lze skutečně slyšet ženu, která svému partnerovi zmiňuje velmi podivné požadavky. „Přineseš mi hromadu vojenských košil, abychom si mohli hrát hry na role, a taky něčí hlavu. Lizka ukazovala, jak vagnerovci nějakému muži usekli hlavu. Po třech letech by ses k nim měl konečně připojit,“ vyzývala žena okupanta. „Sr*t na vagnerovce,“ odpověděl ruský voják.

Obyvatelka Moskevské oblasti se však nenechala jen tak odbýt. Později požádala muže, aby jí z Ukrajiny přivezl ještě další suvenýry. Mimo jiné stuhy z ukrajinských vojenský uniforem. Na to jí ruský voják odvětil, že už si nějaké schoval.

„Dám si jejich jména na košili. A co boty, máš nějaké boty od mrtvých těl?“ ptala se dál. „Ještě ne. A kalhoty od mrtvého vojáka nechceš?“ odvětil okupant. Zda reagoval ironicky, nebo vážně, není příliš jasné.

Ukrajina průběžně shromažďuje podezření o ruských válečných zločinech během invaze. Mnoho důkazního materiálu má Kyjev nově k dispozici v Charkovské oblasti, z níž se Rusové po neschopnosti čelit ukrajinskému protiútoku ze začátku září téměř stáhli. Ukrajinci se obávají toho, že v tomto regionu objeví ještě brutálnější stopy po ruské okupaci než na jaře v Buči nebo Irpini

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že armáda našla v osvobozené části Charkovské oblasti už deset ruských mučíren. „Mučení bylo na okupovaném území rozšířenou praxí,“ řekl. Jako příklad uvedl železniční nádraží v obci Kozača Lopaň, v jehož sklepě takzvané lidové milice prý mučily Ukrajince elektrickým proudem.

Kyjev také pokračuje ve vyšetřování ruských zločinů v Izjumu, kde Ukrajinci našli na 450 mrtvých v hromadném hrobu. Některá z těl měla uříznuté uši. Exhumování ostatků z pohřebiště bude trvat nejméně dva týdny, naznačil starosta města.

Tagy:
válka hlava manželka voják Ukrajina oblečení mobilní telefon košile žena nahrávky Rusko Kyjev obuv nahrávka Vagnerova skupina oděv Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Buča Služba bezpečnosti Ukrajiny Charkovská oblast Moskevská oblast hovor