Zemřel hudebník Dario G. V 90. letech složil legendární taneční hymnu

Zemřel hudebník Dario G. Hvězdě, mezi jejíž největší hity patřily skladby Sunchyme nebo Carnaval de Paris. Lékaři mu minulý rok diagnostikovali rakovinu konečníku ve čtvrtém stádiu. Bylo mu 53 let, informuje britská BBC.

Hudebník, vlastním jménem Paul Spencer, se proslavil v roce 1997 jako člen tria Dario G. To tvořili kromě Paula Spencera DJové Scott Rosser a Stephen Spencer, píše britský deník The Sun.

ČTĚTE TAKÉ: Fanoušci Taylor Swiftové způsobili zemětřesení. Tancem rozhýbali seismograf u několika hitů

Skupina se proslavila již svým debutovým singlem Sunchyme, který se umístil na druhém místě UK Singles Chart. Trojice sklidila úspěch také s písní Carnaval de Paris, kterou nahráli pro mistrovství světa ve fotbale ve Francii v roce 1998.

BBC připomíná, že hudebníkovi lékaři minulý rok diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stádiu. „Až do konce byl pozitivní, ale toto byla jedna z bitev, kterou už nemohl vyhrát,“ napsala rodina na jeho oficiální stránce na Instagramu.

Podle jeho dřívějších vyjádření se během léčby se soustředil zejména na to, aby si život užíval na maximum. „Nestěžuj si na to či ono. Naše srdce buší, pojďme s tím časem něco udělat,“ motivoval všechny nemocné. Na sociální síti často sdílel příspěvky plné pozitivních slov. „Jedna věc je jistá, rakovina mi nebude určovat můj další život,“ zdůraznil před více než půl rokem na Instagramu.

„Paul mi během posledního roku mnohokrát řekl: ‚Jdi se nechat vyšetřit.‘ Takže tento vzkaz předávám všem, kteří jej čtou, protože by si to určitě přál,“ uvedl podle BBC hudební producent a DJ Sigala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hudebníky šokovala vražda Victorie Velvet. Přinášela radost, smutní Hezucký i Pizingerová

Tagy: