Ivanova syna zabila chvíli před koncertem spadlá branka. Muž nerozumí bezcitnosti rappera

Ve městě Ozieri na Sardinii se v sobotu večer zřítila fotbalová branka na devítiletého Gioeleho Putza. Ten na následky zranění zemřel. Smutná událost se odehrála jen 200 metrů od místa, kde za pár hodin vystoupil známý italský rapper Fedez. To, že se show uskutečnila, rozzuřilo chlapcova otce Ivana Putzu, který poslal umělci drsný vzkaz.

Gioele hrál se svými vrstevníky fotbal, když narazil do jedné z tyčí fotbalové branky a ta se na něj zřítila, informoval deník Gazzetta. Ostatní chlapci okamžitě přivolali pomoc a hoch byl ve vážném stavu převezen do tamní nemocnice. Podle deníku Ansa měl poraněný obličej, páteř a také pánev. Zraněním ještě v ten večer podlehl.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza v letadle. Lidem bublala krev z uší a nosů a praskaly bubínky. Cestující popsali chaos

Tragédie však nezabránila tomu, aby se v těsné blízkosti místa, kde k nehodě došlo, odehrál koncert rappera Fedeze. Což zdrceného otce chlapce, Ivana Putzu, nenechalo chladným a rozhodl se k tomu vyjádřit na Facebooku. V otevřeném vzkazu adresovaném Fedezovi vyjádřil své zklamání a bolest. „Na jeden večer si mohl přestat zpívat,“ napsal mu a dodal, že zatímco Fedez vystupoval, on sám truchlil nad ztrátou svého syna.

Gioele byl podle svého otce velkým fanouškem rappera a do města dorazili speciálně kvůli koncertu. „Žijeme v Olbii a do Ozieri jsme přijeli, protože můj syn zpíval vaše písně a chtěl vás vidět naživo. Bohužel se mu tento sen nesplnil,“ dodal Putzu.

Nejen Fedez, ale i organizátoři akce schytávali od lidí na sociálních sítích kritiku, že koncert nezrušili. Podle starosty Marca Peralty by to ale nebylo bezpečné. „Vzhledem k velkému přílivu lidí (koncertu se zúčastnilo přes 15 tisíc lidí, pozn. red.) se orgány veřejné bezpečnosti rozhodly plánovanou akci z důvodu veřejného pořádku nenarušit,“ vysvětlil podle deníku Ansa. Slavnosti byly ale zrušeny následující den.

Později se ke kritice vyjádřil i Fedez, který upřesnil, že se o tragédii dozvěděl krátce předtím, než vyšel na pódium, a že požádal veřejnost, aby minutou ticha uctila památku Gioeleho a vyjádřila naši blízkost rodině.

Případem smrti chlapce se stále zabývá policie. V současné době není v registru podezřelých evidována žádná osoba. Prokurátorka Maria Paola Asaraová, pověřená vyšetřováním, nařídila pitvu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Děsivé detaily v případu zavražděné švýcarské Miss: Hlavu oběti našel její otec v prádelně

Tagy: