Jágr odhalil, jak věří Čechům na MS. Promluvil o Pastrňákovi i speciální výjimce

Hokejista Jaromír Jágr

Jágr odhalil, jak věří Čechům na MS. Promluvil o Pastrňákovi i speciální výjimce

Hokejista Jaromír Jágr poskytl pro pořad Showtime exkluzivní rozhovor. Promluvil o nadcházejícím mistrovství světa v Praze i o roli Davida Pastrňáka, jednoho z nejlepších českých hokejistů, který se ale letošního šampionátu s největší pravděpodobností nezúčastní. Popsal také svůj vstup do síně slávy IIHF i to, jakou výjimku dostal.

Letošní hokejové mistrovství světa začne v Praze 10. května. „Bude to obrovský boom. Česko je hokejový národ, všichni se na to těší. O to větší bude tlak na hráče,“ popsal Jaromír Jágr, který by měl být ambasadorem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zvrat ve vyšetřování Maradonovy smrti. Legendu zabil kokain, ne lékaři, odhalují nové důkazy

Při zahájení by měl být uveden do síně slávy. „Nevím, kolik je tam Čechů, ale většinou se tam dostávají hráči, kteří ukončili kariéru. U mě udělali výjimku. Mně se ta výjimka líbí. Když už jsem se tam měl dostat, chtěl jsem, aby to bylo v Praze,“ řekl Jágr.

Reprezentaci si nedovede představit bez Davida Pastrňáka. „Je to klíčový hráč pro národní tým. Jeho cíle jsou ale jiné. On chce postoupit co nejdál s Bostonem a pokusit se vyhrát Stanley Cup. On je ale rozdílový hráč, který se nebojí vzít zodpovědnost na sebe. Sám dokáže vyhrát zápas. V klíčových situacích, kdy se rozhoduje, je to on, kdo se nebojí a užívá si chvíle, že může rozhodnout,“ sdělil hokejista. Pastrňák ale s Bostonem postoupil do čtvrtfinále NHL a mistrovství světa se proto pravděpodobně nezúčastní.

Jágr také promluvil o šancích českého týmu na mistrovství světa. „Nikdo neví, v jakých sestavách přijedou týmy, jak hráči unesou tlak. Není to jednoduché. Já jsem hrál na mistrovství světa v Praze dvakrát, jednou v roce 2004, podruhé v roce 2015 a jako hráč můžu říct, že na sebe vytvářím tlak. Každá chyba je o hodně víc vidět, ale i tak každý gól. Celá republika tím žije. Na takové úrovni může každý porazit každého,“ popsal Jágr.

Přiznal, že větší nervy má, když fandí. „Mám rád, když mám osud ve svých vlastních rukách. Pokud jsi divák, musíš se modlit, aby to hráči udělali. Pokud jsi hráč, můžeš si říct, že to můžeš rozhodnout a že to máš ve vlastních rukách,“ dodal Jágr.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Podívejte se, co všechno důležitého zaznělo v dalším díle pořadu CO ČECH, TO TRENÉR

Tagy: